Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VİKO’dan İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Laboratuvar

VİKO’nun İstanbul Sanayi Odası Vakfı tarafından kurulan İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yaptırdığı Elektrik Tesisat Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete alındı.

yapi.com.tr
VİKO’dan İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Laboratuvar

VİKO’nun İstanbul Sanayi Odası Vakfı tarafından kurulan İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yaptırdığı Elektrik Tesisat Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete alındı. Elektrik tesisatçılığı ve elektrik sektörünün gelişmesine bağlı olarak tüm uygulamalara cevap verecek eğitim setlerine yer verilen laboratuvarda, öğrenciler teorik bilgilerini pratik beceriye dönüştürecek. Düzenlenen törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Demir, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Başkan Yardımcısı Fikret Tanrıverdi, İSOV Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Özkazanç, VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dağbaşı, VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın ve VİKO Pazarlama Direktörü Zeynep Akkaya’nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Demir, laboratuarın maddi değerinin ötesinde, sanayi ile işbirliği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Demir, “Elektrik Tesisat Laboratuvarı bu okulun kurulması kadar önemli bir iştir. Mesleki eğitime verilen önemin, desteğin en güzel örneğidir. Çünkü bu laboratuvarda sanayinin bir bölümünü de olsa görerek eğitim alacak öğrencilerimiz çalışmaya başladıklarında bunun katkısını göreceklerdir” diye konuştu.

Çalışanlarımızla büyüdük

Viktor Kohen tarafından 1966 yılında kurulan VİKO’yu 1980 yılında Cahit Durmaz ile birlikte satın aldıklarını anlatan VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dağbaşı ise, “Geçtiğimiz 32 yılda VİKO sektöründe Türkiye’nin lider firması haline geldi. Bu başarıda çalışanlarımızın çok büyük bir rolü var. Bu nedenle bugün açılışını yaptığımız Elektrik Tesisat Laboratuvarı bizim için çok büyük önem taşıyor. Bu laboratuvarı kullanarak yetişen öğrenciler sanayiye daha hızlı adapte olacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vikodan-isov-dinckok-teknik-ve-endustri-meslek-lisesine-laboratuvar_90196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!