Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor

İspanya'nın önemli sanayi kentlerinden olan Valensiya, seramik üretimindeki geleneksel bilgi birikimini yeni teknolojilerle harmanladığı Cevisama fuarını, Valensiya Tasarım Haftası'nın getirdiği dinamizmle birleştirerek, yabancı katılımcılar için daha cazip bir güzegah yaratmayı başarıyor.

Valensiya Gelenek ve Teknolojiden Besleniyor


Trans/hitos'tan İnovatif Yansımalar

Mimarlık ve iç mekan tasarımında seramik kullanımındaki yenilikleri Cevisama ziyaretçileriyle buluşturan Trans/hitos sergisi bu yıl "Yansımalar" teması etrafında gerçekleşti.

ASCER'in (İspanyol Karo Seramik Üreticileri Derneği) desteğiyle gerçekleşen serginin "Expoca Tedras" adlı ilk mekanı, İspanya'daki mimarlık okullarında verilen seramik dersi kapsamında genç mimarların ürettikleri projelerden bir seçkiyi ağırladı.

Yedi altıgenin bir araya gelmesiyle oluşan sergide, mimaride seramik kullanımına dair son teknolojileri, İspanyol seramik sanayisindeki çevreye saygılı malzeme üretimini ve geniş kapsamlı inşaat çözümlerini vurgulayan örneklere yer verildi.

ASCER tarafından 2004'ten bu yana desteklenen Trans/hitos sergilerinin 10. yıldönümüne denk gelen ikinci sergi, "Cubierta Ceramica Foltante" adını taşıyor. Fuar yapısının merkezindeki sütunlardan aşağıya doğru sarkıtılan enstalasyon, mühendis-mimar Martin Bechtold'un yürütücülüğünde, Harvard GSD (Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı) ekibi tarafından tasarlanmış.

Seramik parçalarından oluşan ve dalgalı bir görüntüye sahip Cubierta Ceramica Foltante, cepheden bakıldığında 7.8 x 4.5 m ebadında ve zeminden 3 metre yüksekte yer alıyor.



Trans/hitos'un üçüncü ve son sergi mekanı ise, mimaride ve iç mekan tasarımında seramiği ön plana çıkaran projelerin yarıştığı ASCER Ödülleri'nde dereceye giren projelere ayrılmış.

Jeodezik kubbe formlu 9 metre çapındaki sergi mekanı, 270 metal üçgenin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş. Üçgenlerin ortasına yerleştirilen metal diskler ışık, renk ve hareketi yansıtarak, Trans/hitos 2014'ün ana temasına göndermede bulunuyor.





XII. ASCER Ödülleri sergisinde, Mimarlık, Tasarım ve Diploma Projesi olmak üzere üç kategoride birinciliğe ve mansiyona değer görülen projeler yer alıyor.



Mimarlık Kategorisi Birinci Ödül:


Mimar: Pol Femenias Ureña
Proje: Barselona yakınındaki, Riera de la Salut adlı sosyal konut yerleşiminin yenilenmesi

*

Tasarım Kategorisi Birinci Ödül:


Mimar: Arquitectura-G
Proje: Casa Luz, müstakil ev projesi

*

Diploma Projesi Birinci Ödül:


Mimar: Gohar Manrique San Pedro
Proje: New Gourma (Luksor, Mısır) kültür mirasını korunmaya ve tanıtmaya yönelik araştırma merkezi

*

Diploma Projesi, Mansiyon:


Mimar: Laura Bonell Mas
Proje: Barselona'daki Arnau Tiyatrosu'nun Yenilenmesi

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/valensiya-gelenek-ve-teknolojiden-besleniyor-_122748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!