Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin Geleceği Eğitimde

Siemens’e ilk adımı daha lise yıllarında staj yapmak için atmış. Atış o atış. 33 yıl boyunca Siemens’in farklı ülkelerdeki farklı birimlerinde görevlerden sonra 3 yıldan beri anavatanında. Siemens AŞ’nin genel müdürü. Belli ki yurtdışı birikimi Gelis’e Türkiye’ye biraz daha farklı gözlükle bakma yeteneğini kazandırmış. Siyasi, ekonomik ve

Cumhuriyet Gazetesi
Türkiye’nin Geleceği Eğitimde

br />
‘Enerjiye yöneldik’

- Endüstri, enerji, sağlık ve IT çözümleri konusunda faaliyet gösteriyorsunuz? Kriz nasıl etkiledi? Neler yaptınız? Biraz bahseder misiniz?

- 2009 yılı sanayi açısından zorlu bir yıldı. Özellikle inşaat sektörü hayli hırpalandı. Endüstri pazarımız yüzde 40 azaldı. Ama alternatif bir alan geliştirdik kendimize. Enerjiye yöneldik. Bu uzun vadeli bir yatırım ve tüm dünyada 2009’da enerji yatırımları durmadı. EnerjiSA ile çözüm ortaklığımız var. Türkiye’nin güneş ve rüzgâr enerjisi konusunda ciddi bir potansiyeli var. Önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırım olacak.

Bir diğer önemli alanımız sağlık. Herhalde Türkiye’de binden fazla hastanede bizim çözümlerimiz kullanılıyor. Bence sağlık sektörü de Türkiye açısından son derece önemli. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında yatırım yapabilir. Sağlık turizmi potansiyeli var ama orada da vergi konusunda problem yaşanıyor. Biz krizde sağlıkta da küçüldük ama pazar payımızı kaybetmedik. 2010’da 2007 rakamlarına ancak gelebiliriz. Bu yıl sektörde yüzde 7 ile 10 büyüme öngörüyoruz…

- Sağlıkta Ar-Ge çalışmalarınız var mı?

- Biz sağlık sektöründe araştırma geliştirme konusunda da yatırım yaptık. Hacettepe, Bilkent ve Boğaziçi üniversiteleriyle görüntüleme konularında işbirliklerimiz oldu. Ayrıca

- İTÜ-mekatronik laboratuvarı/otomasyon laboratuvarı kuruldu.
- Bursa DOSAB-mekatronik laboratuvarı kuruldu.
- Bilkent Üniversitesi-MR cihazlarının ameliyatlarda kullanımına ilişkin araştırma (R&D).
- Hacettepe Üniversitesi-anjiyografi cihazlarının geliştirilmesi (R&D).
- Boğaziçi Üniversitesi-görüntüleme teknolojilerinin gelişimi için laboratuvar ve Matematik Enstitüsü tesisi kuruldu.

Gebze’deki Ar-Ge merkezimizde iddialıyız

- Siemens’in dünya genelindeki 14. Ar-Ge merkezi geçen yıl sonunda Gebze’de açıldı. Neler yapılacak? Ankara’daki ile farkı ne? Türkiye’de teknoloji üretilip ihraç ediliyor mu?

- Ankara’daki merkez bina otomasyonu ve enerji üzerine. Gebze’deki endüstri otomasyonu ve yine enerji. İkisinde toplam 60 kişi çalışıyor. 2 yıl sonra 100’e çıkacak bu sayı. 5 yıl içinde 500 kişiye çıkabilir. Türkiye’de öyle bir potansiyel var. Bizim mühendislerimiz son derece başarılı. Zaten bu potansiyel sayesinde Avrupa’da Almanya, İngiltere ve Avusturya’dan sonra bir Ar-Ge merkezi Türkiye’de açıldı. Beyaz eşya Ar-Ge’sinde ise 100 mühendisimiz çalışıyor. 2009 yılında Ar-Ge alanında büyük bir yatırım gerçekleştiren BSH Ev Aletleri AŞ, “Türkiye’de En Fazla Patent Başvurusu Yapan İkinci Ulusal Firma” olarak “Patent Ligi” ödülüne layık bulundu. Bugün tüm dünyada Siemens günde 20 tane patent alıyor. Türkiye’de de bunu yerleştirmeye çalışıyoruz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-gelecegi-egitimde_78285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!