Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB'dan Tercih Telaşındaki Öğrencilere: Yanlış Seçimlerle Geleceğinizi Yok Etmeyin

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bir mesaj yayımlayarak üniversite tercihlerini yapacak öğrencilere uyarılarda bulundu. Eğitim sisteminin çarpıklıklarına ve fiziki eksikliklere dikkat çeken Soğancı, tercihlerini mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı bölümlerinden yana kullanacak öğrencilere, "Geleceğinizi yanlış tercihlerle yok

yapi.com.tr
3 TMMOB'dan Tercih Telaşındaki Öğrencilere: Yanlış Seçimlerle Geleceğinizi Yok Etmeyin

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bir mesaj yayımlayarak üniversite tercihlerini yapacak öğrencilere uyarılarda bulundu. Eğitim sisteminin çarpıklıklarına ve fiziki eksikliklere dikkat çeken Soğancı, tercihlerini mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı bölümlerinden yana kullanacak öğrencilere, "Geleceğinizi yanlış tercihlerle yok etmeyin" dedi. Mesajında öğrencilere, "Yapacağınız tercihler ile kimileriniz bir müşteri olarak neo-liberal politikalarla ticarethaneye dönüşmekte olan üniversitelerimize yerleşecek, kimileriniz de çarpık eğitim sisteminin mağduru olarak yeniden büyük sorunlarla boğuşmaya başlayacaksınız" diye seslenen Soğancı, TMMOB ve çatısı altındaki Odalar olarak öğrencilere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Soğancı'nın açıklaması şöyle:

"Yükseköğrenim sistemi incelendiğinde gerek kurum gerek disiplin sayısına bakıldığında planlamanın ve bilimsel ölçütlerin göz önüne alınmadığı görülmektedir. Bir planlama olmadan arttırılan kontenjanlar ve açılan okullar özellikle belirli bölümlerden mezun mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının istihdam sorununu arttırırken bu kitlenin mesleki kimliklerinde de erozyon yaratmaktadır. Mühendislik alanı içinde bu durum hayli sıkıntılıdır. Bugün mühendislerin yaklaşık dörtte biri ya kendi mesleği dışında çalışmakta ya da açık işsizdir.

Siyasal İktidar, var olan üniversite ve fakültelerin olanaklarını geliştirmek yerine laboratuarı dahi olmayan mühendislik fakülteleri açmayı, bilim insanlarını araştırmaya teşvik etmek yerine yalnızca bilimsel gerçekleri açıkladıkları için 'halkı korku ve paniğe sevk etti' diye haklarında dava açmayı tercih etmektedir. AKP iktidarı döneminde, eğitim alanında görülen temel yönelim, üniversite sayısını hızla artırmak ve nitelikli işgücünü bir maliyet unsuru olarak görüp ucuz emek sömürüsüne dahil etmektir. Nitekim AKP‘nin teknoloji fakültelerini oluşturma niyeti ile mühendisliğin sadece piyasanın ihtiyaçlarını karşılayan bir figüran haline getirilmeye çalışıldığına da tanıklık ettik.

"Tercihlerinizi akredite olmuş ya da başvurmuş bölümlerden yana kullanın"

Çok ayrıntılı ve yaygın olamasa da ülkemizde de artık akreditasyon önem kazanmaktadır. Özellikle tercihlerinizi akredite olmuş ya da buna başvurma cesaretini göstermiş bölümlerden yana kullanınız. Akreditasyon kurumu bir üniversitenin ne tür bir programla nasıl bir öğrenci yetiştireceğini kontrol etmekte, asgari şartlarda bir eğitim-öğretim faaliyetinin temel ihtiyaçlarını garanti altına almaktadır.

Vakıf üniversiteleri tercihinizde de yine akreditasyon önemli olmalıdır. Çoğunluğu üç büyük şehirde olan vakıf üniversitelerinin bazılarının geçtiğimiz yıllarda kontenjanlarını dolduramadıkları bilinmektedir ve verdikleri eğitimin kalitesinin nasıl olduğu ve kimin ölçtüğü de belli değildir.

TMMOB ve bağlı odaları, mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı bölümlerini tercih etmek isteyen öğrenci arkadaşlarımızın her zaman yanındadır ve onlara her türlü yardıma hazırdır. Her türlü sorunuza yanıt almak üzere, tercihte bulunacağınız bölümlerin niteliğini öğrenmek üzere Türkiye‘nin dört bir yanında örgütlü TMMOB ve bağlı odalarımızın birimlerine başvurabilirsiniz. Mezuniyetinizden sonra üyesi olacağınız örgütümüz, yazacağınız mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı fakülte ve bölümlerinin niteliklerini size tüm detayları ile tanıtacaktır".

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmobdan-tercih-telasindaki-ogrencilere-yanlis-secimlerle-geleceginizi-yok-etmeyin_88464.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • yorumda bazı gerçekler olsada, ekmeği elinden alınacağı korkusu taşıyan bir kalem; belkide beklediği ihaleleri alamamış küskün biri tarafından yazıldığı çok açık. değişime ayak uydurun veya oraları terk edin. YANITLA
  • Senin yorumsuz yorumun bence daha talihsiz ve gereksizdir kanaatindeyim. Senin gibi düşünen in sanlar başkalarına yardımı esirger, onları engel ler ve okumalarını önler. YANITLA
  • Talihsiz ve gereksiz bir açıklama... YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!