Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Su Değil Atık Dolu

1972’de hizmete alınan Alibeyköy Barajı İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 6.6’sını karşılıyordu. 2007’de yaşanan kuraklık sonucu yaz aylarında baraj neredeyse tamamen kuruyarak işlevsiz kaldı. Yavaş yavaş su havzası olmaktan çıkarılan Alibeyköy Barajı’nda geçen yıl temmuz ayında hayvan ölümleri meydana gelmişti.

Cumhuriyet Gazetesi
Su Değil Atık Dolu

Kâğıthane İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin atık sularının verildiği Alibeyköy Barajı uzun süredir İstanbul’un su ihtiyacını karşılamıyor. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin Alibeyköy Barajı’nda yaptığı incelemelerde; Kâğıthane Arıtma Tesisi’nden gelen borunun deşarj edildiği kısımda hayvan leşlerinin, sonucunda da göletin o bölgesinde kokunun yoğunlaştığı ve siyaha dönmüş dip çamurunun balçık halde olduğu tespit edildi. Odanın yaptırdığı analizlerde çamurda, tehlikeli atıklar da belirlendi.

Zehir saçıyor

Analizde çamurdaki tüm kirletici parametrelerin “etkisiz” sınıfını aştığı ve atık sınıfında olduğu görüldü. Nikel, civa, florür, sülfat ve toplam çözünen katı madde değerleri ile deşarjın etrafındaki çamurun atık sınıfında olduğu belirlendi. Bu parametreler ağırlıklı sanayi atık sularının izlerini taşıyor. Çamurun çözünmüş organik karbon ve poliklorlu bifeniller (PCB) değerleri ise tehlikeli atık sınıfında bulunan bir atık ile eşdeğer. Oda, PCB’nin BM tarafından hazırlanan ve Stokholm Sözleşmesi’nde çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerinden dolayı kullanılmasına yasaklama-sınırlama getirilen 12 adet kalıcı organik kirleticiden biri olduğuna dikkat çekti.

ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/su-degil-atik-dolu_87858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!