Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Büyükdere'deki 3 Komşu AVM...

Özdilek Grubu AVM İşini Sevdi

240 milyon dolar yatırımla 2013'te Levent'teki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini Eskişehir'de açacak. Grup, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak.

yapi.com.tr / AA
1 Özdilek Grubu AVM İşini Sevdi

Ev tekstili ve perakende kuruluşu Özdilek Grubu, önümüzdeki yıl AVM, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesini sürdürecek. 7 AVM, 4 hipermarket ve 30 ev tekstili mağazası bulunan grup, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak. 240 milyon dolar yatırımla 2013'te Levent'teki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini önümüzdeki günlerde Eskişehir'de açacak. 45 milyon dolar yatırım maliyeti olan Özdilek Eskişehir AVM'de 600 kişi istihdam edilecek.
    
Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, düzenlediği basın toplantısında, tekstil, AVM ve otelcilik alanlarını kendilerine lokomotif sektörler olarak belirlediklerini, önümüzdeki yıllarda bu alanlarda büyümeyi hedeflediklerini, Türkiye genelinde Antalya, İzmir, Bursa, Yalova, İzmit ve Afyon'da olmak üzere 7 Özdilek Alışveriş Merkezi bulunduğunu anlattı.

Özdilek, Eskişehir'in, Anadolu'nun Batıya açılan kapısı olduğunu belirterek, ''Özdilek olarak Eskişehir'de mutlaka olmamız gerektiğine karar verdik. Bu kararı almamızda gerek Bursa gerek Yalova'daki alışveriş merkezlerimize gelen çok sayıdaki Eskişehirli müşterimiz de etkili oldu. Bizim için şehrin ekonomisine katkıda bulunmak da son derece önemli. Alışveriş merkezimizde 600 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçiler ve alt yüklenicilerimizle yarattığımız dolaylı istihdam ise yaklaşık 2 bin kişi. Kaliteli hizmet anlayışımızla bir yılın sonunda alışveriş merkezimizde 5 milyon kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
    
Eskişehir'de AVM yatırımının yanı sıra 73 konutluk projelerinin yakında tamamlanacağını bildiren Özdilek, Eskişehir AVM'nin içindeki SPA merkeziyle Eskişehir'de böyle bir hizmet sağlayan ''tek'' alışveriş merkezi olduklarını, Eskişehir'in ''en büyük'' kapalı lunaparkını da AVM içinde kurduklarını anlattı.
Özdilek, bugün, Özdilek Alışveriş Merkezlerinde misafirlerine tekstil, gıda ve gıda dışı reyonlarda toplam 70 bini aşkın ürün çeşidi sunduklarını ifade ederek, ''Yılda 35 milyon kişi alışveriş merkezlerimize geliyor'' dedi.
    
Özdilek Grubu'nun 2011 yılı cirosu 700 milyon lira
    
Hüseyin Özdilek, Özdilek Grubu'nun 2011 yılı ciro büyüklüğünü 700 milyon lira olarak beklediklerini, 2012 için de 800 milyon lira ciro hedeflediklerini ifade ederken, önümüzdeki 2 yıl içinde AVM ve otelcilik sektörüne yapacakları yatırımlarla grubun çalışan sayısını 5 bin 500'den 7 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini, grubun konsolide cirosunun yüzde 70'ini perakende bölümünün oluşturduğunu, AVM yatırımlarının grubun yeni gelişme alanı olacağını bildirdi.
İstanbul Levent'te başlatmış oldukları 240 milyon dolarlık AVM, otel ve iş merkezi yatırımının da 2 yıl sonra tamamlanacağını duyuran Özdilek, grup olarak sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da büyüdüklerini, eylül ayında Avrupa'daki ilk mağazalarını Londra Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi'nde açtıklarını, Şubat 2012'de Berlin'de 2 ev tekstili mağazası daha açmayı planladıklarını kaydetti.
    
''GYO şirketi kuracağız''
    
Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özdilek, 2 yıl içinde GYO şirketi kuracaklarını belirterek, ''Şu anda varlığımız 1 milyar dolar mertebesinde. 5 yıl sonra 2,5 milyar dolarlık bir portföy büyüklüğüne ulaşacağını düşünüyoruz. Global ortaklıklar için aracılık etmek üzere Morgan Stanley ve Ernst Young bizimle görüştüler. Onlar bize geldiler'' dedi.
    
Özdilek, bir soru üzerine, ''Tekstildeki üretimimiz optimal, en uygun seviyede. Şu anda daha fazla büyütmenin mantığı yok. Ancak araç ve gereçlerle, teknolojiyi yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl yurt dışında bir milyon avroluk makine alıyoruz'' diye konuştu.

İstanbul'daki Levent projesinin ardından Aksaray, Kütahya ve Samsun'da da projeleri olacağını belirten Özdilek, yılda 100 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu bildirdi.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ozdilek-grubu-avm-isini-sevdi_90150.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Özdilek'in sunduğu ürünleri beğeniyor, başarılarının devamını diliyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!