Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Olabildiğince Halkın da Katılımını Sağlayacak Etkinlikler Düzenlemeye Çalışıyoruz''

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mimarlık Haftası etkinliklerini bu yıl 3-13 Ekim tarihleri arasında, ''Sosyal Konut'' temasıyla gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ankara'daki mevcut konut dokusunun sorunları, yapılmış olan ve yapılması planlanan toplu konut uygulamalarının kentle ilişkisi, kentsel dönüşüm uygulamaları, mekansal dönüşüm, sosyal

yapi.com.tr / AA
''Olabildiğince Halkın da Katılımını Sağlayacak Etkinlikler Düzenlemeye Çalışıyoruz''

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mimarlık Haftası etkinliklerini bu yıl 3-13 Ekim tarihleri arasında, ''Sosyal Konut'' temasıyla gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ankara'daki mevcut konut dokusunun sorunları, yapılmış olan ve yapılması planlanan toplu konut uygulamalarının kentle ilişkisi, kentsel dönüşüm uygulamaları, mekansal dönüşüm, sosyal dönüşüm, sosyal konut tasarımı, kentlinin ve kent yöneticilerinin konut anlayışı gibi konular kentin tüm aktörleri ile birlikte atölyeler, geziler ve film gösterimleri ile tartışmaya açılacak.

Etkinlikler dolayısıyla, Ankara'nın Başkent Oluşunun 88. Yıldönümü olan 13 Ekim 2011'i de içine alacak bir program düzenlendi. Etkinliklere ilişkin bilgi veren Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Söyler, Birleşmiş Milletler'in, ekim ayının ilk pazartesi gününü 'Dünya Konut Günü' ilan ettiğini hatırlattı.

Kendilerinin de bu nedenle Ekim'in ilk haftasını ''Dünya Konut ve Mimarlık Haftası'' olarak kutladıklarını anlatan Söyler, ''Bu hafta içerisinde Türkiye'deki meslek örgütleri çeşitli etkinlikler düzenliyor. Biz de olabildiğince halkın da katılımını sağlayacak etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz'' dedi.

Başkentin ulaşım, barınma gibi bir takım sorunları bulunduğunu söyleyen Söyler, ''Bu sorunlara dikkat çekmek istediğimiz bir program gerçekleştirdik. Dikmen'de, 8 Ekim Cumartesi günü, halkın da katılacağı bir atölye çalışması var. 6 Ekim'de, metro inşaatının gecikmesinden dolayı bir sitemimizi dile getirmek üzere siyah kurdele eylemimiz olacak. Metro inşaatlarının süratle tamamlanmasını ve olabildiğince raylı sistemlerin kent içerisinde geliştirilmesini istiyoruz. Kentimizin eksik olan meydanlarının arttırılmasını, ulaşımda bisiklete, yayaya daha fazla öncelik tanınmasını, insan odaklı bir kent yaratmamız gerektiğini dile getiren bir etkinlik düzenledik. Etkinlikler çerçevesinde çeşitli sergiler de açılacak'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/olabildigince-halkin-da-katilimini-saglayacak-etkinlikler-duzenlemeye-calisiyoruz_89289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!