Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milyarder Yeni Evine Bir Türlü Isınamadı

Hindistan'ın en zengin adamı geçen yıl 27 katlı abartılı evinin inşasını tamamladığında, kamuoyunda "Neyi kanıtlamaya çalışıyor?" tartışması başlamıştı. Şimdi de farklı bir soru soruluyor: Niye taşınmıyor? Net serveti 27 milyar dolar olan ev sahibi Mukesh Ambani yorum yapmayı reddediyor. Popüler açıklamalardan biri şu: Eve harcanan onca zamana ve

Sabah Gazetesi, New York Times
1 Milyarder Yeni Evine Bir Türlü Isınamadı

Hindistan'ın en zengin adamı geçen yıl 27 katlı abartılı evinin inşasını tamamladığında, kamuoyunda "Neyi kanıtlamaya çalışıyor?" tartışması başlamıştı. Şimdi de farklı bir soru soruluyor: Niye taşınmıyor? Net serveti 27 milyar dolar olan ev sahibi Mukesh Ambani yorum yapmayı reddediyor.

Popüler açıklamalardan biri şu: Eve harcanan onca zamana ve paraya rağmen bina, Vastu Şastra diye bilinen ve antik Hint mimari doktrinine uymuyor. Antilia adı verilen evin üç helikopter pisti, altı katlı otoparkı ve bir dizi döner bahçesi olduğu söyleniyor. Kolonlarla desteklenmiş kule geceleri yukarıdan aşağı, içerden ve dışardan aydınlatılıyor. Misafirler sinema salonunda film izlediklerini ve büyük balo salonunda akşam yemeği yediklerini söylüyor. Ancak aileye yakın olanların söylediğine göre, Ambaniler genellikle kentin güney ucunda bulunan ve daha mütevazı olan 14 katlı Deniz Rüzgarı adlı evlerinde kalıyor.

Peki, Ambani Antilia'ya ne zaman taşınmayı planlıyor? Ambani'nin Antilia'da düzenlediği çeşitli partilere katılmış olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir arkadaşı, "Bu soruyu kendisine iki kez sordum. 'Evet, gelecek ay taşınıyoruz. Hele bir tamamlansın' dedi. Bu konuda konuşmuyor" diyor. Ambani'nin yönettiği Reliance Industries şirketinin sözcülerinden Tushar Pania da Antilia'yla ilgili soruları cevaplamayı reddediyor. "Orası şahsa mahsus bir ev. Kamuoyunda tartışmak için bir sebep yok" demekle yetiniyor. Peki, dünyanın en pahalı özel konutu olduğuna (1 ila 2 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor) inanılan bir binayı yaptıran kişi, neden orayı arada sırada kullanır?



Ambani'yi yakından takip edenler Vastu açıklamasını öne sürüyor. Hindu tapınak mimarisinde önemli yeri olan Vastu felsefesi, ruhani ahengi yaratan yönsel sıralamaların önemini vurguluyor. Birçok Hindu, Vastu ilkelerine göre inşa edilmeyen bir binada oturmanın kötü şans getireceğine inanıyor. Müşterileri arasında (Ambani hariç) tanınmış işadamları olan Vastu uzmanı Basannt R. Rasiwasia'ya göre Antilia, Vastu'nun kilit ilkelerinden birine aykırı görünüyor: binanın doğu cephesi sabah güneşi almıyor. "Dışarıdan benim gördüğüm, doğu cephesi kapalıyken batı cephesinin daha açık olduğu. Batı tarafından daha fazla negatif enerji geliyor" diyor Rasiwasia.

Geçen yıl, Antilia'nın inşaatı bitmek üzereyken birçok Mumbaili binayı, insanların büyük kısmının günde iki doların altında gelirle yaşadığı bir ülkede ve nüfusun yarısının gecekondularda yaşadığı bir kentte bir zenginlik gösterisi olarak eleştirdi. New Jersey Princeton Üniversitesi'nden tarih profesörü Gyan Prakash, eleştirilerin aileyi etkilemiş olabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Gökyüzündeki güvenlikli ikametgahınızdan aşağı, kentin geri kalanına bakarak milyarderler kulübüne girişinizi şımarıkça ilan edebilirsiniz. Ama sonra bir bakmışsınız en tepede yapayalnızsınız!"

ETİKETLER: dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/milyarder-yeni-evine-bir-turlu-isinamadi_89565.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Allah, tevazu sahibi olmamızı ve bizlere verilen nimetlerde fakirlerin de hakkı olduğunu söylemektedir. Allah'ın istediği gibi bir insan olmak, şu fani ömrü 27 katlı lüks bir binada geçirmekten daha önemlidir. Unutmayalım ki zenginlik de bu dünyadaki sınavlardan biridir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!