Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

KOSGEBDER Sözcüsü Nurten Şişman, KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan kursiyerlerin büyük çoğunluğunun çeşitli neden ve sorunlardan dolayı girişimci olamadığını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

KOSGEBDER Sözcüsü Nurten Şişman, KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan kursiyerlerin büyük çoğunluğunun çeşitli neden ve sorunlardan dolayı girişimci olamadığını bildirdi.

Şişman yazılı açıklamasında, kurslarının amacına ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek için KOSGEBDER tarafından bir anket çalışması başlatıldığını duyurdu.

Hükümet'in iyi niyetle ve büyük beklentilerle yeni girişimciler yaratarak, yeni istihdam alanları oluşturmak ve işsizliği azaltmak amacıyla hayata geçirdiği ''KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri''nin artık bir değerlendirmesini yapma zamanının geldiğini kaydeden Şişman, kurs eğitimden geçenleri www.kosgebder.org sitesindeki ankete katılmaya davet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce yüzbinlerce kişinin girişimcilik eğitimi verilerek iş hayatına kazandırılması yönündeki açıklamalarının kendilerini çok mutlu etmesine karşın, bu kursların içerik ve düzenlenmesi konusunda ciddi sorunlar gözlemlendiğini belirten Şişman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Örneğin yalnız Ankara'da 3 bine yakın kişi eğitim görmesine rağmen bunlardan ancak 50 kişi KOSGEB finans desteğinden yararlanarak kendi işini kurabilmiş bulunuyor. Maalesef kursiyerlerin büyük çoğunluğu çeşitli neden ve sorunlardan dolayı girişimci olamıyor. Bu nedenler arasında bu parayı almanın zorluğu, eğitimlerin çok genel olması, kurs sürelerinin kısa olması, eğitimlerin amaç ve araçlarının iyi tanımlanmaması gibi konular bulunmakta.

Bunun yanı sıra bu kurslardan mezun olanlarla ilgili ne KOSGEB'te ne de İŞKUR'da herhangi bir istatistiki veri bulunmakta. Diğer bir ifadeyle onbinlerce kişi kurslardan sonra kaybolmakta ve görüntüden çıkmakta, bunların nerede olduğu ve ne iş yaptığı bilinmemekte, bunlar üzerinde eğitimlerin hedefine ulaşıp ulaşmadığı araştırılmamakta.''

Şişman, bu sorunları birebir yaşayan kursiyerler tarafından kurulan KOSGEBDER'in verilen eğitimlerin amacı, kalitesi, eğitmenlerin seviyesi, eğitimlerin verildiği yerlerin altyapı yeterliliği gibi konulara yönelik yürüttüğü anketin sonuçlarını bizzat Başbakan Erdoğan'a sunacağını kaydetti.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kosgeb-uygulamali-girisimcilik-egitimleri_89109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!