Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayseri'nin En Büyük Alışveriş Merkezi Forum Kayseri Açıldı

Kayseri'nin en büyük alışveriş merkezi Forum Kayseri'nin kapıları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Türkiye haritası üzerine Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'ni temsil eden büyük çarkı yerleştirmesiyle açıldı.

yapi.com.tr / AA
Kayseri'nin En Büyük Alışveriş Merkezi Forum Kayseri Açıldı

Multi Development Türkiye ve Union Investment işbirliği ile hayata geçirilen Forum Kayseri Alışveriş Merkezi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı. Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hulusi Belgü, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Forum Kayseri'nin Türkiye'deki 10. projeleri olduğunu belirtti. Forum Alışveriş Merkezlerinin, 11 ülkede faaliyet gösteren ve bugüne dek 185 proje gerçekleştiren Multi Corporation'un iştiraki Multi Development Türkiye tarafından kurulduğunu ifade eden Belgü, 150 bin metrekare inşaat alanı, 65 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan Forum Kayseri'de, 200'ün üzerinde markanın bulunduğunu ve 3 bin kişiye istihdam sağlandığını anlattı.
    
Proje aşamasında 3 alternatif konsept geliştirdiklerini ve geliştirilen konseptlerin Kayserililerin beğenisine sunularak en çok oyu alan projenin hayata geçirildiğini söyleyen Belgü, reklam çalışmasında da Kayserililerle birlikte çalıştıklarını kaydetti. Belgü, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Vali Mevlüt Bilici'ye teşekkür etti.
    
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de alışveriş merkezinin bulunduğu arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden belediyelerine devrediliş hikayesini anlattı. Arsanın üzerinde eski Atatürk Stadyumunun bulunduğunu anımsatan Özhaseki, 75 milyon lira değer biçilen arsanın satışından yaklaşık 130 milyon lira gelir sağladıklarını kaydetti. Bu parayla da aralarında 33 bin kişilik Kadir Has Stadı'nın da bulunduğu 10 spor tesisi inşa ettiklerini dile getiren Özhaseki, bu sürecin de sıkıntılı geçtiğini belirtti. Özhaseki, şehirlerin canlı organizmalar olduğunu, bu nedenle bakım ve ilgi istediğini söyleyerek, şöyle devam etti:
    
''Siz zamanın ruhunu yakalayabiliyorsanız, şehirler ayakta kalıyor, büyüyor ve gelişiyor. Çok şükür bugün Kayseri'de altyapı ve üstyapı sorunu yok. Türkiye'nin en imarlı şehirlerinden biri olduğu herkes tarafından söyleniyor. Ben de belediye başkanlığında 18. yılıma girmek üzereyim. Bu işi severek yaptım, hiçbir zaman yüksünmedim. Bu işin en güzel yanı, proje ortaya koyarsınız, yapım safhası sıkıntılıdır ama hayata geçirildiğinde büyük bir keyif alırsınız. Dün akşam belediyeden çıkarken baktım, burada bir canlılık var, hareket var, çalışanlar canla başla mağazaları hazırlıyorlar. Bu bana büyük keyif verdi.''

Açılışa, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Multi Corporation'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel ve Union Investment yetkilileri katıldı. Açılışta, firma tarafından hazırlanan Kayseri tanıtım filmi ilgi gördü. Açılışta ise kurdele kesmek yerine farklı bir uygulama gerçekleştirildi. Konuşmacılar Türkiye haritası üzerine her biri Türkiye'deki Forum Alışveriş Merkezlerini temsil eden çarklar yerleştirdi. Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'ni temsil eden büyük çark ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından konuldu. Son çarkın yerleştirilmesiyle tüm çarklar dönmeye başladı ve alışveriş merkezinin kapıları açıldı.
    
Yapımına 2008 yılında başlanan ve 1200 günde tamamlanan Forum Kayseri Alışveriş Merkezi, yaklaşık 250 milyon avroya mal oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayserinin-en-buyuk-alisveris-merkezi-forum-kayseri-acildi_90152.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!