Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karadeniz Kıyısında Modern Kent Projesi

AK Parti'nin seçim bildirgesinde yer alan 'İstanbul'a iki yeni şehir' projesi nin açıklamasının ardından yeni İstanbul projesi de tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden 1/25 bin ölçekli planlarda Karadeniz'in kuzeyinde Uskumruköy, Gümüşdere, Kısırköy bölgesinde taş ocakları olarak kullanılan ancak işlevini tamamlamış

Sabah Gazetesi
1 Karadeniz Kıyısında Modern Kent Projesi

AK Parti'nin seçim bildirgesinde yer alan 'İstanbul'a iki yeni şehir' projesinin açıklamasının ardından yeni İstanbul projesi de tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden 1/25 bin ölçekli planlarda Karadeniz'in kuzeyinde Uskumruköy, Gümüşdere, Kısırköy bölgesinde taş ocakları olarak kullanılan ancak işlevini tamamlamış atıl bölgede, yeni bir modern kent kuruluyor.

Golf ve deniz turizmi

İBB koordinatörlüğünde oluşturulan uzman ekip tarafından çalışmaları sürdürülen plan kapsamında, dünyanın en büyük golf sahası inşa edilecek. Üçüncü köprü üzerinden geçişi yapılacak olan tren yoluyla entegre edilecek bölge, hektar bazında mega projeler için planlandı. İstanbul'un turistik ve ekonomik çekim merkezi olacağı düşünülen yeni kentte, özellikle golf ve deniz turizmine yönelik yatırım planları dikkat çekiyor. Elektronik ortamda simulasyon çalışmaları tamamlanan projede; dev bir kruvaziyer limanı, Türkiye'nin en büyük prestijli konut ve rezidans, lüks bir ticaret merkezleri yer alıyor. Yaklaşık 70 kilometrekarelik alan üzerinde inşa edilecek yeni yerleşim alanıyla ilgili çalışmalar İstanbul'un planlarına da işlenecek.

Erdoğan açıklayacak

Karadeniz kıyısında dev liman ve ticaret merkezi olarak tasarlanan projeyle ilgili son çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı toplantıyla tamamlandı. Üç proje şeklinde hazırlanan çalışmalardan bir tanesi öne çıkarılarak 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Başbakan Erdoğan'ın projenin son haline onay verdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.

ETİKETLER: proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/karadeniz-kiyisinda-modern-kent-projesi_86988.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 2023 yılı vizyonu, torpil yemiş gemi gibi baş aşağı batan bir Türkiye yerine tüm yurt sathında denizin üstünde uçmaya hazır bir Türkiye portresi beklerdim. İstanbul'a ikinci boğaz ve iki yakasına iki yeni kent... AKP ideolojisinin ne kadar maddiyatcı olduğunun isbatıdır. Rahmetli İsmail Cem, "Sağ ideolojiler bu günü, sol ideolojiler geleceği planlar" demişti. Ne kadar doğru bir tesbit. Yeni kentler kurmak yerine Anadolu kentlerini cazibe merkezi haline dönüştürmek daha akılcı olmaz mı? Yani hattı kalkınma yerine sathı kalkınma dense nasıl olur! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!