Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kalkınma Bankası'na Dünya Bankası'ndan 300 Milyon Kredi

Kalkınma Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı geri ödeme garantisiyle sağlanan ve Dünya Bankası Yönetim Kurulunca 22 Kasım 2011 tarihinde onaylanan kredi sözleşmesi bugün Ankara'da paraflandı.

yapi.com.tr / AA
Kalkınma Bankası'na Dünya Bankası'ndan 300 Milyon Kredi

Kalkınma Bankası ile Dünya Bankası arasında, 'Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi İlave Finansmanı' kapsamında 300 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzalandı. Kalkınma Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı geri ödeme garantisiyle sağlanan ve Dünya Bankası Yönetim Kurulunca 22 Kasım 2011 tarihinde onaylanan kredi sözleşmesi bugün Ankara'da paraflandı. İmza töreni, Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Vekili Evren Dilekli, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Kalkınma Bankası Genel Müdür Vekili Metin Pehlivan ve Finansal Kurumlar Daire Başkanı Murat Buğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
    
Açıklamada, bugüne kadar enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sektörüne 982 milyon lira kredi kullandırıldığı, 2011 yılının 11 ayında 1,3 milyar lira enerji ve enerji verimliliği projelerine ait kredi talebi alındığı ve 2011 yılında sektöre 619 milyon lira kredi tahsis edildiği belirtildi. Dünya Bankasından sağlanan bu krediyle, Kalkınma Bankasının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yönelik yatırımlara verdiği desteğin artarak devam edeceği, bir seferde sağlanan en yüksek tutarlı işlem olma özelliğine sahip bu kredi programının vadesi boyunca tekrarlanan kullandırımlarla birlikte özel sektörün yaklaşık 1 milyar dolar tutarındaki yatırımlarının finanse edileceği bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalkinma-bankasina-dunya-bankasindan-300-milyon-kredi_89948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!