Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Yangın Kapısı 90 Dakika Yapısal Dayanım Sağlıyor

17 Haziran 2011’de BM TRADA aracılığıyla yurtdışında EN 1634-1 Avrupa Standartı'nın kılavuz alındığı teste tabi tutulan Kale Yangın Kapısı, 90 dakika boyunca yangına yapısal bütünlük dayanıklılığı (E) ve ısı yalıtımı (I) sağlayarak başarısını kanıtladı.

yapi.com.tr
Kale Yangın Kapısı 90 Dakika Yapısal Dayanım Sağlıyor

17 Haziran 2011’de BM TRADA aracılığıyla yurtdışında EN 1634-1 Avrupa Standartı'nın kılavuz alındığı teste tabi tutulan Kale Yangın Kapısı, 90 dakika boyunca yangına yapısal bütünlük dayanıklılığı (E) ve ısı yalıtımı (I) sağlayarak başarısını kanıtladı. Bu rapor ile Kale Çelik Eşya; şu anda Türkiye’deki tüm önemli inşaat projelerinde yangın kapıları ve şaft kapakları için de talep edilen '90 dakika yangına dayanım' şartını karşılayan üç üreticiden biri oldu.

Hedef 120 dakika yangına dayanımlı kapılar

Kale Çelik Eşya bir sonrakini hedefini, yangına karşı 120 dakika yapısal dayanım (E) ve ısı yalıtım (I) şartını karşılamak ve camlı kapılar için yangına dayanım seviyesini yükseltmek olarak belirledi. Kale Çelik Eşya, Kale Yangın Kapısı’nın dayanım seviyelerini yükseltmek için mühendislik ve ARGE çalışmalarına devam ediyor.

F90 Yangın Kapısı teknik özellikleri

Kale Yangın Kapısı, minimum 60 mm kanat genişliğine sahip. Kapılarda, CCRS 1110 kalite sac kullanılıyor. Kanat sac kalınlığı 1,20 mm, kapının dâhil olduğu kasa sac kalınlığı yangın dayanım sınıfına göre 1,50 mm ile 2,00 mm arasında değişiyor. Kale Yangın Kapıları için uygunluğu belgelenmiş panic bar kullanılıyor. Tercihe göre yaylı menteşe veya hidrolik kapatıcı seçenekleri de uygulanabiliyor. Kapı kasasında yangın esnasında sıcaklık ile şişen yangın contası bulunuyor. Buna ek olarak soğuk duman contası da uygulanabiliyor. Kale Yangın Kapısında biri ayarlı ve bilyalı olmak üzere çift menteşe sistemi kullanılıyor. Yalıtım malzemesi olarak ise 75 kg/m³ ila 110 kg/m³ arasında değişen yoğunluklarda taş yünü kullanılıyor.

Testlerdeki başarıya etki eden en önemli özellik, kanat içlerinde ısı izolasyonu amaçlı kullanılan özel katman. Yoğunluğu alçıpan ve türevlerinden daha yüksek olan bu malzeme, testlerde beklenen başarıyı yakaladı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-yangin-kapisi-90-dakika-yapisal-dayanim-sagliyor_88756.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!