Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Haziranda Mimarizm’de…

Yazın ilk Mimarizm’i, baharın en yüklü gündemini sayfalarına taşıyor ve geçtiğimiz ay açıklanan “çılgın proje Kanal İstanbul” Kentin Tozu’nda yeniden mercek altına alınıyor. Çat Kapı, Türkiye’nin geniş iş hacimli genç mimarlık pratiklerinden Kreatif Mimarlık’a odaklanırken; Adnan Kazmaoğlu, MİAR’ın ‘İlk Yapı’sı Altunizade Konaklar Sitesi’ni

yapi.com.tr
Haziranda Mimarizm’de…

Yazın ilk Mimarizm’i, baharın en yüklü gündemini sayfalarına taşıyor ve geçtiğimiz ay açıklanan “çılgın proje Kanal İstanbul” Kentin Tozu’nda yeniden mercek altına alınıyor. Çat Kapı, Türkiye’nin geniş iş hacimli genç mimarlık pratiklerinden Kreatif Mimarlık’a odaklanırken; Adnan Kazmaoğlu, MİAR’ın ‘İlk Yapı’sı Altunizade Konaklar Sitesi’ni Mimarizm okurları ile paylaşıyor. Badem dallarının çiçek açmasıyla bambaşka bir çehreye bürünen Van, Karanlık Oda’yı aydınlatırken, Mimarın Göbeği, mimarlık dışında bir tasarımsal disiplinin, modanın gastronomi ile giriştiği keyifli ortaklığa göz atıyor. Haziran serüveni, Yeşilçam tarihini itinayla muhafaza eden TÜRVAK Sinema Televizyon Müzesi ile son buluyor.

Mimarizm'in Haziran içeriği ve daha fazlası için tıklayınız.

Kentin Tozu: Kanal İstanbul Çılgınlığı

Eylül 2010'da gazeteci Hıncal Uluç'un köşesinden duyurduğu "Çılgın Proje", Nisan sonunda aydınlığa kavuştu. Başbakan Erdoğan'ın, "Kanal İstanbul" adıyla kamuoyuna tanıttığı çılgın projesinin artçı şokları devam ederken, Kentin Tozu merceğini söz konusu projeye ve onu takip eden diğer küçük çılgınlıklara çevirdi.

Çat Kapı: Kreatif Mimarlık

Türkiye’nin geniş iş hacimli genç mimarlık pratiklerinden biri olan Kreatif Mimarlık coğrafya, işveren ve tasarımcının ortaklığındaki sinerjiye ve fikir paylaşımına –hatta ayrılığına- verdiği önem ile yetkin bir pratik öneriyor.

İlk Yapı: Altunizade Konaklar Sitesi

İlk Yapı bu ay, Adnan Kazmaoğlu ve Mutlu Çilingiroğlu'nun MİAR çatısı altında hayata geçirdikleri ilk projeyi sayfalarına taşıyor. Ağa Han Ödülü'ne de aday gösterilen yapı bütününü mimarları anlatıyor.

Karanlık Oda: Van / Mesut TUFAN

Artık 'büyükşehir' statüsüne geçmek isteyen Van'a açılan Karanlık Oda'ya; Van Kalesi, Hoşap, Çavuştepe, Akdamar Adası, Muradiye Şelasi, Doğu Beyazıt ve İshak Paşa Sarayı güzergahından objektife yansıyanlar yerleşiyor.

İş Dışı: TÜRVAK - "Ah Neydi O Eski Günler"den Fazlası

Beyoğlu sinemaları birbiri ardına kapanadursun, Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema Tiyatro Müzesi geçtiğimiz Ocak ayında Kavacık'tan, Yeşilçam’ın merkezi Beyoğlu’na taşınmıştı. Bu hikayede nerenin Mersin, neyin ise tersi olduğunu Müze Müdürü Erol Şenel, Mimarizm için değerlendirdi.

Mimarın Göbeği: Moda Tasarımcılarının Gastronomi ile İmtihanı

Modanın gastronomi ile giriştiği keyifli ortaklığa göz atan Mimarın Göbeği'nde radara Tory Burch’ün yemek tarifleri, Isaac Mizrahi'nin pastalı defilesi ve Trussardi’nin 100. yıl kutlama yemeği takılıyor.

Devamı için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haziranda-mimarizmde_87737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!