Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hakediş ve Yaklaşık Maliyet Hesabı’nı REVIT ile Yapın!

1994 yılından bu yana AEC endüstrisine Autodesk ürünlerini esas alan yazılım çözümleri sunan Autodesk AEC Gold Partner’ı GrafCAD, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun Hakediş ve Yaklaşık Maliyet hesabının, Autodesk Revit projelerinden çıkartılmasını sağlayan bir eklenti geliştirdi.

yapi.com.tr
Hakediş ve Yaklaşık Maliyet Hesabı’nı REVIT ile Yapın!

1994 yılından bu yana AEC endüstrisine Autodesk ürünlerini esas alan yazılım çözümleri sunan Autodesk AEC Gold Partner’ı GrafCAD, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun hakediş ve yaklaşık maliyet hesabının, Autodesk Revit projelerinden çıkartılmasını sağlayan bir eklenti geliştirdi.

Yazılım Autodesk Revit kullanıcılarının, Bayındırlık Bakanlığı başta olmak üzere, 11 idareye ait 100 binden fazla pozu Revit elemanlarına atayabilmesini sağlıyor. Tanımlı pozların dışında kullanıcı, isterse kendi özel poz kitapçıklarını da oluşturup kullanabiliyor.

Atama işlemi sırasında kullanıcı, poz tanımı veya poz numarasına göre arama yapabiliyor. Kullanıcının girdiği karakterleri içeren pozlar dinamik olarak kullanıcıya listeleniyor ve aralarından seçim yapması isteniyor. Çalışma sırasında Autodesk Revit elemanlarına atanmış olan pozları görüntülemek ve gerek duyulduğunda atanmış pozları silmek de mümkün.



Proje elemanlarının en, boy, yükseklik, alan, hacim gibi hakedişe esas fiziksel bilgileri, proje elemanları üzerinden ve otomatik olarak üretildiği için, olası kullanıcı hataları engellenmiş oluyor.

Hakediş ve yaklaşık maliyet hesabı yapmak için, proje paftaları üzerinden hakediş yazılımına elle bilgi girme gereği ortadan kalkıyor. Projelerde yapılan değişikliklerin hakediş ve yaklaşık maliyet hesabına yansımalarını kontrole ihtiyaç kalmıyor.

Poz atamaları bittikten sonra üretilen dosya, hakediş yazılımı tarafından otomatik olarak tanınıyor ve ilgili kurumlara ait birim fiyat listeleri de kullanılarak hakediş ve yaklaşık maliyet hesabı gerçekleştiriliyor.

Arayüzü Türkçe olarak tasarlanmış eklenti, Autodesk Revit’in 32-bit veya 64-bit’lik, Architecture 2012, MEP 2012 ve Structure 2012 sürümleriyle çalışabiliyor.

Eklentiyle ilgili videoyu izlemek için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/hakedis-ve-yaklasik-maliyet-hesabini-revit-ile-yapin_89921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!