Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kum Altında Keşif

Gizlenen Rapor Dava Dosyasında

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ), Yortanlı Barajı’nın su tutmasıyla ilgili 12 yıl önce MTA’ya hazırlattığı ve o tarihten bu yana gizlediği raporun, Allianoi’nin korunması yönünde açılan davaların dosyasına girmesi gündemde.

Cumhuriyet Gazetesi
1 Gizlenen Rapor Dava Dosyasında

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ), Yortanlı Barajı’nın su tutmasıyla ilgili 12 yıl önce MTA’ya hazırlattığı ve o tarihten bu yana gizlediği raporun, Allianoi’nin korunması yönünde açılan davaların dosyasına girmesi gündemde. 1998 yılından bu yana gizlenen raporun ortaya çıkması üzerine harekete geçen korumacı çevreler, DSİ’nin anılan raporu gizlemesinin suç oluşturduğunu ve sorumlular hakkında yasal girişimde bulunulacağını vurguluyorlar.

Allianoi Girişim Grubu Dönem Sözcüsü İffet Diler, MTA’nın, DSİ’nin istemi üzerine 12 yıl önce hazırladığı ve ortaya yeni çıkan rapordaki bilgilerin, Allianoi’nin korunması için açılan davaların seyrini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. Diler, “Orada ciddi yatırım yapanlar var. Biri de Paşaköy Muhtarlığı. Termal turizm olgusunun yaşama katılabilmesi için jeotermal kaynakların kurumaması gerekiyor. Ancak 12 yıldır gizlenen rapor, Yortanlı Barajı’nda su tutulması halinde, bölgedeki jeotermal kaynakların olumsuz etkileneceğini vurguluyor” dedi.

ETİKETLER: arkeoloji koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gizlenen-rapor-dava-dosyasinda_84789.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • MTA'nın raporu ve Allianoi çalışmaları hakkındaki ilk bilgiler gizlenmemiş olsa idi sulama kanallarının yapımı da bitmiş olurdu. Baraj bittiği zaman sulama yapılamayacaksa bu baraj inşaatı konusundaki aceleciliğin amacının ne oldugu gerçekten sorulması gereken sorudur. Bu soruyu sorduğumuz zaman suçlular çok fazla olacağı için kimse detayı açıklamak istemiyor. Herşeyi saklayarak sonuç alınmaya çalışılıyor. Şayet su tutulduğu zaman barak su tutma bölgesi jeotermal sistemi beslediği zaman sulama suyu nasıl kalite kontrolü yapılacaktır? Çünkü jeotermal sistemi aşırı beslediğiniz zaman sistem yükselir. Her zayıf bölgeden üretim yapar. O zaman siz de temiz su üretemezsiniz. Görülen köy kılavuz istemiyeceği için burada MTA Raporu saklanarak çözüm üretilmeye çalışılmış oldugu çok açıktır. Millete ve memlekete hayırlı uğurlu olsun. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!