Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekondusu Yıkılana 50 bin Euro Tazminat

AİHM, yasa dışı olduğu ve kamu sağlığına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle evi yıkılan Türk vatandaşına 50 bin Euro'luk maddi tazminatın ödenmesine karar verdi. Strazburg’da faaliyet gösteren AİHM, Ankara’da oturan Zekeriya Yıldırır’ın başvurusu üzerine açılan ve 2009 yılında Türkiye aleyhinde sonuçlanan davaya ilişkin tazminatı belirledi.

NTV
2 Gecekondusu Yıkılana 50 bin Euro Tazminat

Yasa dışı olduğu ve kamu sağlılığına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle evi yıkılan Türk vatandaşı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

ANKA'nın haberine göre; Strazburg’da faaliyet gösteren AİHM, Ankara’da oturan Zekeriya Yıldırır’ın başvurusu üzerine açılan ve 2009 yılında Türkiye aleyhinde sonuçlanan davaya ilişkin tazminatı belirledi.

Mahkeme, tazminat kararında mülkiyetin korunması hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Türkiye’nin maddi zarar için 50 bin, mahkeme masrafları için de 2 bin 500 Euro'yu ödemesine hükmetti.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekondusu-yikilana-50-bin-euro-tazminat_86646.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Yaparken yaptırmayacaksın, yapıldıktan sonra yıkmak suç oluyormuş madem. Kolay gelsin türkiye. ALLAH sonumuzu hayır etsin. YANITLA
  • Türkiye'nin gecekondu meselesinde gelmiş olduğu yeri, (hele de şehir plancılar ve mimarlar câmiası olarak) etraflıca gözden geçirmesinde yarar var, galiba? Baksanıza, 1970'li ve 1980'li (ilk) yıllarda 'kentli yoksulun kendine yardım' yöntemi uygulayıcısı olarak desteklediğimiz 'gecekonducu mağdur'umuz, 1980'li (son) yıllar, 1990'lı ve 2000'li yıllarda içine girilen (Özal-ist) ANAP, (Karayalçın - İnönü - Gülöksüz - Tekeli-ci) SHP - CHP ve (Erdoğan - Gökçek-çi) AKP kentleşme ve şehircilik siyasetleri ve neo-liberal ve küresel açılımları sayesinde, artık AİHM kapılarına kadar gelmiş bulunuyor?! 50.000 Euro'luk kent tazminatlarına hak kazanmış oluyor?! Ne diyelim? Umarız, diğer kentsel mağdurlara bir kazanç kapısı açılmış olmasın, bu şekilde... (AB ve AİHM, bu arada, Avrupa'daki mağdur Türklerin sıkıntılarına da eğilse, keşke! Ama nalıncı keseri, hep kendine yontarmış!) Dr. Özer Bostanoğlu (Yük. Şehir ve Bölge Plancısı) YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!