Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul Otobüsleri Damalı...

'Erguvan' Otobüsler Yollarda

Renkleri oylamayla belirlenen 'erguvan' otobüsler İstanbul yollarında... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı iştiraki olan İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş'nin yeni otobüsleri, Eyüp’deki Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle hizmete alındı.

yapi.com.tr
'Erguvan' Otobüsler Yollarda

Renkleri oylamayla belirlenen 'erguvan' otobüsler İstanbul yollarında... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı iştiraki olan İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş'nin yeni otobüsleri, Eyüp’deki Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle hizmete alındı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın bütün metropollerinde ulaşımın ciddi bir problem olduğunu belirterek, şehirlerin gelişmişliği ve modernliğinin  toplu taşıma araçlarının kullanım oranlarıyla doğru orantılı olduğuna dikkat çekti.

'İstanbul halkı otobüsünün rengini seçiyor' internet oylaması süresince 172 bin oy kullanıldığını ve halkın yüze 34.54’ünün Erguvan rengi yönünde tercih belirttiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “İstanbul’daki 2 bin 800 otobüsümüze yeni otobüsler ekleme konusunda kaynak sıkıntısı çektiğimiz için, yeni bir sistem oluşturduk. İstanbul halkına ait otobüslerin dahil olacağı bir filo oluşturmak adına İstanbul Otobüs A.Ş’ni kurduk” dedi. Bugünkü törenle 172 araçlık filonun 70’ini hizmete aldıklarını, geri kalan araçların da Haziran ve Temmuz aylarında tamamlanmış olacağını belirten Başkan Topbaş, “Daha sonra 500’lük bir dilimi devreye sokup 1500 araçlık bir filo oluşturmak amacındayız” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti:

“Bugün burada hizmete alacağımız otobüslerin 29 tanesi Anadolu yakasında, 41 tanesi de Avrupa yakasında devreye girecek. Sayıların farklı olmasının sebebi, nüfus yoğunluğuyla alakalı. Ayrım yaptığımız düşünülmesin. Merkezden uzak yerlerde otobüs sayısında sıkıntı olduğunu biliyoruz. Ve daha iyi nasıl yaparız onu düşünüyoruz. Mevcut olan otobüsleri 2014 yılına kadar daha konforlu ve halka yakışır hale getiriyoruz. Bu yenilemeye halk otobüsleri de dahil. Halk otobüsleri üzerinde de yeni renk çalışması yapılacak. Yeni bir imajla bunlar devreye girecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erguvan-otobusler-yollarda_87594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!