Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eli Kolu Rahat Durmuyor!

İki yıl önceki sel felaketi, hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor... Şiddetli yağışla birlikte Ayamama Deresi taşmış, İkitelli, Halkalı civarı sular altında kalmış, 25 kişi can vermişti. İstanbul’u sarsan bu facianın ardından kenti yönetenler hemen harekete geçmiş, dere ıslah edilmeye başlanmıştı. Çalışmalar devam ederken dün, Ayamama çevresinde

Gazete Habertürk
1 Eli Kolu Rahat Durmuyor!

İki yıl önceki sel felaketi, hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor... Şiddetli yağışla birlikte Ayamama Deresi taşmış, İkitelli, Halkalı civarı sular altında kalmış, 25 kişi can vermişti. İstanbul’u sarsan bu facianın ardından kenti yönetenler hemen harekete geçmiş, dere ıslah edilmeye başlanmıştı. Çalışmalar devam ederken dün, Ayamama çevresinde yine korku dolu saatler yaşandı. Bölgede etkili olan kuvvetli sağanakla birlikte, bu kez de Ayamama’nın kolu olan Kaynarca Deresi taştı. Ayamama‘ya bağlanan Kaynarca’nın dere yatağı yetersiz kalınca yine ortalık sular altında kaldı.

Faciayı hatırlattı İkitelli

Basın Ekspres yan yolu göle döndü, onlarca araç mahsur kaldı. 2009’daki sel felaketini hatırlayan sürücüler büyük panik yaşadı. Neyse ki itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşıp yoldaki suyu tahliye etti. Derenin taşmasıyla sadece yol değil, çevredeki binalar da sular altında kaldı. İkitelli, Bağcılar ve Başakşehir’de çok sayıdaki ev ve iş yerini su bastı. Alt katlardaki evlerde su seviyesi tavana kadar ulaştı. Rögarlar taştı, yollar kapandı. Çok şükür ki taşkın sadece maddi kayıpla atlatıldı.

Metrekareye 20 kg yağış

AKOM, Kaynarca Deresi’nin taşması sonucu şu açıklamayı yaptı: “Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Arnavutköy, Avcılar, Şişli’de metrekareye 20 kg yağış düştü. Ayamama’ya bağlanan Kaynarca Deresi’nde mevcut dere yatağının dönüşünde meydana gelen bozulmalar nedeniyle su taşkını meydana geldi. Kaynarca güzergâhında İSKİ tarafından dere kesitinin genişletilmesi için ihale çalışmaları devam ediyor.”

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/eli-kolu-rahat-durmuyor_87863.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bu haberi okurken aklıma geldi de; madem istanbul'a bir kanal açılacak bu kanal geçtiği güzergahta istanbul'un kangrenleşmiş sorunlarına da aynı zamanda bir derman olsun, diye düşündüm. Bakın Ayamama Deresi yine taştı. Gelin bu kanal istanbul'un marmara girişini Ayamama'dan yapalım. Aynı şekilde, şehrin içine almış olduğu, içinden cesetlerin, hayvan leşlerinin çıktığı, fabrikaların atık sularını içine akıttığı, baraj olma özelliğini çoktan yitirmiş ve her yağmurda su seviyesi artıp, kapaklarını açtığında şehrin içinde su baskınlarına sebep olan alibey barajı da bu Kanal İstanbul'un güzergahı içinde olsun. Ve oradan da Alibey Barajı'nın çıkışı olan ve Haliç'e dökülen, baraj her kapaklarını açtığında taşan Alibeyköy Deresi üzerinden devam etsin ve Haliç'e ulaşsın. Haliç'in dibinden bir dönüş yaparak taşkınlarıyla adını duyuran kağıthane deresine giriş yapsın bu Kanal İstanbul. Kağıthane deresinin yatağını da genişleterek ilerleyen kanal biraz daha kazılırsa Sarıyer Büyükdere Mahallesinin oradan da kuzey çıkışı gerçekleştirilir. İşte size muazzam bir su döngüsü dereler taşmayacak ve Haliç'te de boğaz ile Kanal İstabul arasındaki bu su döngüsü sayesinde kirlilik yaşanmayacak. Ve aynı zamanda şehrin etrafında ilerleyen bu kanallar sistemi üzerinde kurulacak Havaray sistemi ile çok kullanışlı alternatif bir ulaşım aracına kavuşacak. bu da şehir içi trafiğini rahatlatacak... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!