Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir törenle 17 Kasım Perşembe günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Banyo ve seramik alanında dünyanın lider üreticileri arasında yer alamayı hedefleyen Grubun, hedefine daha fazla üreterek

yapi.com.tr
1 Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Sermayesi VitrA İnovasyon Merkezi

p>Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim kampüsünde hayata geçirdiği VitrA İnovasyon Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir törenle 17 Kasım Perşembe günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Banyo ve seramik alanında dünyanın lider üreticileri arasında yer alamayı hedefleyen Grubun, hedefine daha fazla üreterek değil, tüketicileri şaşırtan ve mutlu eden yeni, özgün, yaratıcı fikirler geliştirerek ulaşacağı inancıyla uygulamaya aldığı VitrA İnovasyon Merkezi, 15 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edildi.


Eczacıbaşı'nın Bilecik-Bozüyük'teki üretim kampüsü

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaları, VitrA İnovasyon Merkezi'nde kurumsal bir çatı altında yeniden yapılandırıyor. Faydaları ölçülebilen ve rekabet avantajı yaratacak inovasyonu bir kurum kültürüne dönüştürmeyi amaçlayan Grup, çevre dostu üretim kampusunun yer aldığı Bilecik - Bozüyük’te, tüm ar-ge ekiplerini buluşturuyor. Banyo ve kaplama çözümleri ile seramik uygulamalarında yeni nesil çözümler üretecek Merkez, çalışanların kendini özgürce ifade edebileceği bir platform oluşturarak inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Tüm Eczacıbaşı kuruluşları için yaratıcılığı, ortak aklı ve ekip çalışmasını teşvik eden bir kültür geliştirmeyi amaçlayan Merkezin sunduğu ortam, açık iletişime, bilgi, deneyim ve fikir paylaşımına olanak tanıyor.


VitrA İnovasyon Merkezi'nin laboratuarı

'Hayal edilen' ürünleri gerçeğe dönüştürecek ortam

VitrA İnovasyon Merkezi’nin ana hedefi, mimar ve tasarımcıların yaratıcılığını sınırlamadan, 'hayal edilen' ürünlerin gerçeğe dönüştürülmesine ortam sağlamak. Dünyadaki gelişmeleri ve kurum içi önerileri takip ederek inovatif fikirleri zenginleştirmeyi ve artırmayı hedefleyen Merkezde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun tüm markalarının rekabet gücünü artıracak yeni ürün, malzeme, süreç ve teknolojiler araştırılıp hayata geçirilecek. Nano teknoloji, elektronik, su ve enerji, sensör teknolojisi, akustik, ergonomi ve kompozit malzemeler gibi alanlar incelenecek. Pazar ve teknoloji odaklı inovasyon çalışmalarına öncelik verilecek, mevcut inovasyonların hayata geçirilmesi de desteklenecek. Eskişehir-Bilecik-Kütahya üçgenindeki seramik kümelenmesinin rekabet gücünün artırılmasına da katkıda bulunacak Merkezde; Türkiye’den ve dünyadan sektörel kuruluşlarla, enstitü ve üniversitelerle ortak çalışmalar yürütülecek.


VitrA İnovasyon Merkezi'nin laboratuarı

Bozüyük’te Bir Sosyal Yaşam Alanı

Mimar, tasarımcı, araştırmacı, akademisyen ve sektörün teknik kadrolarını buluşturan etkinlikler düzenlenecek VitrA İnovasyon Merkezi, aynı zamanda bir sosyal yaşam alanı olarak kurgulanmış. 5.000 metrekarelik 3 katlı bir binada faaliyet gösterecek Merkez, konuklarını bir sergi alanıyla karşılıyor. Çalışanların da aralarında bulunduğu farklı hedef kitlelerle iletişim kurmayı ve yeni fikirlere ilham kaynağı olmayı amaçlayan giriş bölümünde; sergi alanının yanı sıra, eğitim atölyesi ve seminer salonu yer alıyor.



Her yıl yenilenecek bir yapıda tasarlanan sergi alanında, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun geliştirdikleri dahil tüm yaratıcı fikirler, tasarım, kültür, sanat ve yaşam tarzı gibi unsurlarla harmanlanarak sunulacak. Türkiye’den ve dünyadan mimar ve tasarımcılar, kendilerine ayrılan bölümlerde yaratıcılıklarını özgürce sergileyecek. Profesyoneller, VitrA ürünleri de kullanarak, geleceğin trendlerine uygun yaşam alanlarına ışık tutacak enstalasyonlar gerçekleştirecek. Merkez bünyesinde geliştirilen inovasyonları temel alarak düzenlenecek sergiler belli aralıklarla yenilenirken, 6 ayda bir yeni profesyonellerin çalışmalarına ev sahipliği yapılacak. Merkezin eğitim atölyesi ise interaktif ve üretken buluşmalara imkan tanıyan bir mekan olarak işlev görüyor.

Sergi alanı



'Geleceğin Banyoları'

Şu anda Atilla Kuzu, Özge Ayaz, Seyhan Özdemir - Sefer Çağlar, Bilge Yakupoğlu, Brigitte Weber, Erdem Akan ve Defne Koz'un tasarımlarının sergilendiği 'Geleceğin Banyoları' bölümü, her yıl yenilenmeye uygun bir yapıda tasarlanmış ve dünyadan mimar ve tasarımcıların yaratıcılıklarını özgürce sergileyebilmeleri hedeflenmiş. Yaratıcı fikirlerin tasarım, kültür, sanat ve yaşam tarzı gibi unsurlarla harmanlanarak sunulduğu bölümde, profesyoneller VitrA ürünleri kullanarak geleceğin yaşam alanlarına ışık tutacak enstalasyonlar gerçekleştirecek.



'En Yeniler'

En Yeniler bölümünde ise, VitrA ve Artema'nın yeni ve akıllı teknolojiler içeren, müşterilerin ihtiyacı öngörülerek ek fonksiyonlarla zenginleştirilmiş, kaynakların tasarruflu kullanımına yönelik çözümler sunan en yeni ürünleri sergileniyor.



'İnovatif Ürünler'

İnovatif Ürünler başlığı altında da banyoları ayrıcalıklı yaşam alanlarına dönüştürecek çözüm önerileri, yeni malzemeler, yeni süreçler, konfor ve ergonomi sunan yeni fikirler, sürdürülebilirliğe katkı yapan yenilikler yer alacak.



'Yeni Malzemeler ve Üretim Süreçleri Sergi Alanı'

VitrA İnovasyon Merkezi çatısı altında geliştirilen projelerin tüm aşamalarıyla yer alacağı bu sergi alanaında, karo, seramik sağlık gereçleri, akrilik banyo ürünleri ve armatür gruplarından seçilen üretim süreçleri üç boyutlu olarak görülebilecek. Belirli periyotlarda yenilecek alanda, tasarımcılara ve ürün geliştirme ekiplerine ilham verecek son teknoloji ürünü malzemeler de sergilenecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-yapi-urunleri-grubunun-sermayesi-vitra-inovasyon-merkezi_89806.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • eczacıbaşı yeni sıhhi tesisat ürünleri ile sürdürülebilir mimariye her zaman önder olmuştur. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!