Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Birkaç Finansman Modeli Var, Bunlar Üzerinde Çalışıyoruz''

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel'de gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Toplantıda, gelecek hafta Portekiz'e daha sonra da Venezuela ve Arjantin'e gideceğini söyleyen Bakan Çağlayan, gazetecilerin ''oraya petrol karşılığı konut projesi için mi gidiyorsunuz?'' şeklindeki sorularına karşılık,

yapi.com.tr / AA
''Birkaç Finansman Modeli Var, Bunlar Üzerinde Çalışıyoruz''

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel'de gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Toplantıda, gelecek hafta Portekiz'e daha sonra da Venezuela ve Arjantin'e gideceğini söyleyen Bakan Çağlayan, gazetecilerin ''oraya petrol karşılığı konut projesi için mi gidiyorsunuz?'' şeklindeki sorularına karşılık, Venezuela'nın 2011 yılı için 150 bin, 2012 yılı için de 200 bin konuta ihtiyacı bulunduğunu bildirdi. Bu konutların 42-60 ve 72 metrekarelik sosyal konutlar şeklinde olacağını anlatan Çağlayan, ayrıca sosyal tesislere, okul ve spor tesislerine de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Venezuela'ya yapacakları ziyarette müteahhitler, inşaat malzemesi üreticileri, mühendis ve müşavirlerin de olacağını, iki ülke arasında ortak bir çalışma grubu kurulacağını anlatan Çağlayan, ''Birkaç finansman modeli var bunlar üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Bu modellerden birincisinin ilk etapta 60'ar metrekarelik 10 bin adet konutun yapılması ve bunların maliyetinin Venezuela'nın genel bütçesinden karşılanması şeklinde olduğunu belirten Çağlayan, bunun Türkiye açısından önemli bir giriş olacağını ifade etti.

İkinci modelin ''petrol arama imtiyazı verilmesi'' şeklinde olduğunu dile getiren Çağlayan, burada Eximbank ile bir çalışmanın söz konusu olabileceğini, petrol arama ve üretiminden ortaya çıkacak bir fon oluşturulabileceğini kaydetti.

Üçüncü finansman modelinin ise ''Venezuela petrol şirketinin 3. ülkelere petrol satışı yapması ve açılacak emanet bir banka hesabından müteahhitlerin yaptıkları işlerin karşılığındaki ödemelerin gerçekleştirilmesini'' içerdiğini kaydeden Çağlayan, dördüncü modele ilişkin de ''4 milyon ton petrokok ihracatı yapacaklar, buradan 400 milyon dolarlık bir finansman ortaya çıkacak. Bunu Türk müteahhitlerin yapacağı konutların finansmanında kullanacaklarını söylüyorlar'' dedi.

Bakan Çağlayan, bütün meselenin uygun finansman modelini bulmak olduğunu belirtti ve ''Nereden bakarsanız bakın bütün finansman modellerini üst üste koyduğunuzda yıllık yaklaşık 20-25 bin konut yapma imkanı mevcut. Konut ihtiyacı ekmekten daha acil şekilde Venezuela'nın gündeminde'' dedi.

Çağlayan, ''söz konusu projede petrol fiyatları mı petrol miktarı mı baz alınacak'' sorusuna karşılık da ''Sayın Bakanın bana ifade ettiğine göre biz ucuz bir fiyatla petrol, petrokok almış olacağız'' dedi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/birkac-finansman-modeli-var-bunlar-uzerinde-calisiyoruz_85876.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!