Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Bayraktar Ataköy için İstanbullulardan Anlayış Bekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridinde yapılacak yeni projeye ilişkin, ''Bugün geldiğimiz noktada, İstanbul'un vermek istediği imaj ve mesaj noktasında Ataköy sahilinin büyük bir bölümünün halkın kullanımına açılması, İstanbul'un silüetinin güzelleştirilmesi için bir önem arz ediyordu'' dedi.

yapi.com.tr / AA
1 Bakan Bayraktar Ataköy için İstanbullulardan Anlayış Bekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy'ün yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alan ve 30 yıla yakın bir süredir işgal altında olduğunu söyledi. TOKİ olarak burada çok ciddi bir hukuk mücadelesi verdiklerini anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle, burayı yap-işlet-devret modeliyle alan, daha sonra işgalci durumuna gelen oradaki kullanıcılardan burasını temizlemek için yargıda 30 yıla yakın bir mücadele verdik. Burasının bu süreç içinde bir imar durumu vardı. 1991-1993 ve 1997 yılında yapılan üç tane imar planı vardı. Bu imar planına istinaden, burayı istimal etmek (kullanmak) gerekiyordu. Çünkü burası kamu malıydı ama kamu içerisinde özel bir kuruluş olan ve hükmü şahsiyeti olan, kendi özel bütçesi olan TOKİ'nin malıydı. TOKİ burayı, hem bankalardan hem de özel şahıslardan bedel karşılığı edinmişti. Bu bakımdan burasını satın aldığı bedele mukabil değerlendirmek durumundaydı. Fakat bugün geldiğimiz noktada, İstanbul'un vermek istediği imaj ve mesaj noktasında Ataköy sahilinin büyük bir bölümünün halkın kullanımına açılması, İstanbul'un silüetinin güzelleştirilmesi için bir önem arz ediyordu.''

''İstanbullulardan anlayış göstermelerini rica ediyorum''

Bu bakımdan konuyu Başbakan Erdoğan'a arz ettiklerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konuştuklarını anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

''Buranın yüzde 60'tan fazlasını tamamen yeşil alan, bina yapılacak yerlerin büyük bir bölümünü yeşil alan ve ayrıca sahilden kamuya açık bir yol, sahilin hemen arkasından 50 metrelik bir bant yapmak suretiyle burayı Ataköylülere, Bakırköylülere, İstanbul'umuza ve Türkiye'mize kazandırmak için bir adım attık. Bundan sonra da İstanbullulardan da bize anlayış göstermelerini, beraber hareket etmelerini rica ediyorum. Burada devlet çok büyük bir fedakarlık yapmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ciddi şekilde risk almıştır. Mal satın alan insanlarla konuştuk, bir kısmını ikna ettik, bir kısmını ikna etmeye çalışıyoruz. Ama burada devletin de kaybı olmayacak, özel sektörün de. Burada kazanacak olan özel sektördür, İstanbul'dur.''

''Yerli malı kullanımı milli görev''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yerli malı kullanımı konusunda hangi projeler üzerinde çalıştığına ilişkin soru üzerine Bayraktar, inşaat sektöründe yüzde 98 yerli malı kullanılabileceğini, bunun bir milli görev olduğunu söyledi.

Bayraktar, bugün Türkiye'nin çimentoda dünyada ilk beşin, demirde ilk yedinin içinde yer aldığını, armatürde, seramikte, izolasyon, döşeme, cam malzemelerde başa güreştiğini ifade ederek, ''Dünyada bizden daha kaliteli mal üreten yok. Artık biz kaliteyi yakaladık. Mükemmelliği arıyoruz. Bu bakımdan biz, kısa vadeli karlara bakıp, vatanımıza kötülük yapmamalıyız. Yerli mal üretiminde kaliteyi, çeşitliliği arttırmamız, satışını, kullanımını, ihracatını teşvik etmemiz lazım'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nü kurduklarını, bunun içinde yapı malzemelerini çok ciddi şekilde destekleyeceklerini anlatan Bayraktar, yapı malzemelerinin standardizasyonu, kalitesi, yerli malı kullanımı, kullanımdaki maliyetlerin azaltılması için ne gerekiyorsa, özel sektöre devlet denetiminden taviz vermemek ve çevre kirliliğine dikkat etmek şartıyla inşaat malzemesi üreticilerine sonuna kadar yardımcı olacaklarını söyledi.

Yatırımcıya yeni bir kolaylık

Bayraktar, ''Belediyelerimiz bundan sonra yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak. Eğer bir yatırımcı, Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir yatırım yapmak isterse, eğer belediye onun 3 ay içinde imarını, sanayi, işletme ruhsatını vermezse bakanlık olarak 3 ay sonra ruhsatını vereceğiz. Yeter ki sanayicimiz iş yapsın, istihdam artsın, kalite artsın diye basit modeller ve yasal düzenlemeler getiriyoruz'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-bayraktar-atakoy-icin-istanbullulardan-anlayis-bekliyor_89010.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Gerek yazı içeriği gerekse Bakan Bayraktar İstanbul Bakırköy'lülerden Ataköy'lülerden ne anlayışı bekliyor ne istiyor anlaşılmıyor?? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!