Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

70 Günde Bitirilmişti, 20 Dakikada Battı

Başkentte dün öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi su altında kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 70 günde bitirmekle övündüğü altgeçit, 20 dakikada akvaryuma döndü. Su altında kalan 3 araç için Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı sualtı arama kurtarma

Radikal Gazetesi
1 70 Günde Bitirilmişti, 20 Dakikada Battı

Başkentte dün öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi su altında kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 70 günde bitirmekle övündüğü altgeçit, 20 dakikada akvaryuma döndü. Su altında kalan 3 araç için Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı sualtı arama kurtarma ekibi altgeçitte çalışma yaptı. Balgat’taki bazı sokaklar da su altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapatıldı.

‘Bu düzeyde yağış ilk’

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, özellikle Çankaya ve Gölbaşı’nda etkili olan yağışların Ankara’da süre, şiddet ve miktar olarak ilk kez gerçekleştiğini kaydetti. Çağlar, bu iki ilçede lokal olarak 12.00-16.00 saatleri arasında metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “halka zorunlu haller dışında trafiğe çıkmama” uyarısında bulundu. Bu uyarı akşam saatlerinde kaldırılırken, yağış ve doluyu doğal afet olarak niteleyen Gökçek, sorunun altyapı yetersizliğinden kaynaklanmadığını iddia etti.

Vali: Sorun yağmur

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de başkentte yağmur ve gök gürültüsü dışında hayatı olumsuz etkileyen bir durum yaşanmadığını ileri sürdü.

Ankara, kışın da yoğun kar yağışının esiri olunca yollar kapanmış, insanlar evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalmıştı. Twitter’den bir takipçisinin “kar yağışında belediyenin üzerine düşeni yapmadığı” eleştirisine Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Yollar tuzlu, tatsan mı acaba” şeklinde yanıt vermesi ise uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/70-gunde-bitirilmisti-20-dakikada-batti_87906.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Aşağıda yazacaklarımın güvenilir olduğunu bildirmek için kısaca kendimi tanıtayım. 1967 mezunu İnşaat Y. mühendisiyim. Meslek hayatımın 16 yılını yurt dışında YAĞMURSUYU, pissu projeleri yapıp onların kontrolluğunu yaptım. Ankara topoğrafik olarak her tarafı meyilli, yağmur sularının graviteyle ana kanallara kendiliğinden akması mümkün görülen bir şehir. Ancak yapılan kaldırımlar, alt geçitlerdeki yanlışlıklar yağmursularını yollarda göletlere çevirmekte. Yapılması gerekenler: 1-Şiddetli yağmurdan sonra gençlerin ellerine fotağraf makinelerini verip problemli yerleri tesbitle işe başlamalı. 2- Aklı başında biraz bu işlerle uğraşmış mühendisler size çözümünü kolayca söyleyebilir. Mesala, suyun biriktiği yere yatay ızgara veya hem yatay hem düşey ızgarası olan rögarlar önerilir. Alt geçitlerde yan kaldırımlar yükseltilip düşey ızgaraların yüksekliği tıkanmayı önlemek için fazla tutulabilir. Bu kanallar veya rögarlar ana hatlara graviteyle akan hatlarla bağlanamıyorsa; kademeli yeraltı pompa istasyonları kurulabilir. Velhasıl çeşitli çözümleri olan bu yüz kızartıcı olayları ortadan kaldırmak mümkün. Yeterki promlemleri çözmeğe niyetli dirayetli yöneticiler olsun. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!