Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

24. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara Kapılarını Açtı

Yatırımcı kamu kuruluşlarını, Başkentli ve Anadolu’dan gelen yapı profesyonellerini bir araya getirerek yapı sektörünün nabzını tutan 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Barış Onay, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun’un da katıldığı bir törenle

yapi.com.tr
1 24. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara Kapılarını Açtı

atırımcı kamu kuruluşlarını, Başkentli ve Anadolu’dan gelen yapı profesyonellerini bir araya getirerek yapı sektörünün nabzını tutan 24.Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun’un da katıldığı bir törenle Altınpark Expo Center’da kapılarını açtı.

Barış Onay: 'Memur kenti' olarak anılagelen Ankara, sanayi ve ticaret kenti pozisyonunu perçinliyor
 
YEM ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralı ailelerine sabır dileyerek başladığı açılış konuşmasında; fuarın gerçekleşmesine katkıda bulunan Ankara Kent Yönetimi, ANFA, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkürlerini sundu. Bugüne dek haksız yere 'memur kenti' olarak anılagelen Ankara’nın, son yıllarda sanayi ve ticaret kenti pozisyonunu perçinlediğine dikkat çeken Onay; Altınpark’ın 11 bin 500 metrekarelik fuar alanını, 200 katılımcı firma ile tam kapasite kullanan 24. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’nın, Başkent’teki yapı sektörü için önemli bir gösterge olduğunu söyledi.


Foto: Açılış Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü ve Barış Onay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ve TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı stantında

Mehmet Murat: Fuar, yeni işbirlikleri ve iş olanakları yaratılmasında önemli fırsatlar sunacak

Onay’ın ardından söz alan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Türkiye’nin en büyük sektörel fuarlarından birini gerçekleştiren Yapı-Endüstri Merkezi’ni, organizasyonundan ötürü tebrik ederken; şirketin diğer hizmetleri olan portaller, yayınevi, kitabevini de takdirle izlediklerini kaydetti.

Çağdaş ve sürdürülebilir kentsel alanlar yaratmak üzere çalışmalarını hızla sürdüren TOKİ’nin, ülkenin acil konut ihtiyacını karşılamak amacıyla 2010 Haziran’ında 500 bin konut hedefini başarıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Murat; ülke çapında hayata geçirdikleri sosyal amaçlı tesislere ilişkin de bilgiler verdi. 61’inci Hükümet programı çerçevesinde, yeni bir 500 bin konut hedefi koyduklarını belirten Başkan Yardımcısı, TOKİ’nin başlattığı dönüşüm ve yeni yerleşim projeleri sayesinde, yapı sektöründeki firmaların büyük projelerini hayata geçirmesinde ve yüklenici firmaların 800 bine varan istihdam olanağı sağlanmasında tetikleyici olduğunu ifade etti.



Konuşmasında, yapı malzemelerindeki yeni teknolojilerin, sosyo-ekonomik boyutları ile enerji verimliliği özelliklerine de dikkat çeken Mehmet Murat, TOKİ konutlarında enerji kullanımını minimuma indirme hedefi olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre dostu binalar üretmek için yalıtım ve alternatif enerji kaynaklarını etkin biçimde kullanmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, ihtiyaç ve talebe dönük faaliyetler için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapı Fuarı Ankara’nın gerek enerji tasarrufu sağlayan malzemelerin yaygınlaştırılmasında gerekse yeni işbirlikleri ve iş fırsatları yaratılmasında önemli fırsatlar tanıyacağına inanıyor, tüm yetkilere şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

İrfan Uzun: Yapı Fuarları, hızla gelişen ve değişen mevzuatları izlemek için önemli bir platform

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2006 yılından itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir Yapı Fuarları’na katılarak faal destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek; yapı sektöründeki firmaları ve ilgileri ortak bir platformda buluşturan Yapı Fuarları’nın; sektördeki karar mekanizmaları ve üst düzey yöneticiler ile iletişim kurma ve çözüm yolu bulma anlamında önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Türk inşaat sektörünün, son dönemde uluslararası ölçekte yakaladığı başarılı rakamları aktaran Uzun, dünya ortalamasının üstünde gelişme sağlayan ülkelerin altyapı ihtiyaçlarının da bu bağlamda ülkemizdeki inşaat sektörü için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekti. AB uyum sürecinde Türkiye’de inşai faaliyetlere (deprem güvenliği ve güvenli ürün düzenlemesi için uygulamaya geçirilen CE işaretlemesi) ilişkin yapılmakta olan mevzuat düzenlemelerine ilişkin hatırlatmalarda bulunan Müsteşar Yardımcısı, fuarların bu gelişmelerin duyurulmasında çok önemli bir platform sunduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak, AB Komisyonu Yapı Kongresi toplantılarına düzenli olarak katıldıklarını söyleyen İrfan Uzun ayrıca, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi çatısı altında da faaliyetler düzenlediklerini ekledi. Piyasaya güvenli ürün arz etmenin, güvenli yapı üretimi ve dış pazarda rekabet gücümüzü artırmak adına çok elzem bir konu olduğunu ifade eden İrfan Uzun, bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenleri, Yapı Fuarı Ankara süresince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standına beklediklerini not düştü ve fuarın tüm katılımcılar için hayırlara vesile olmasını temenni etti.



11 bin 500 m2 alanda yaklaşık 200 katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi ve 30 bin ziyaretçi

22 – 25 Eylül 2011 tarihleri arasında Altınpark Expo Center’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild Ankara, 30 bin kişi ziyaretçi potansiyeli ve 11 bin 500 m2’lik sergileme alanıyla Ankara’nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Başkent Ankara’da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı sağlayan fuar, bu yıl da bölgedeki sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Yaklaşık 200 firmanın yer alacağı fuarda, binlerce yeni ürün, hizmet ve teknoloji sergilenecek.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, Başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000’den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı elde ediyor.

Geçen yıl 27 bin 556 ziyaretçisi olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’yı, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım ve duyuru çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile bu yıl 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.



Dünyanın en yenilikçi malzemeleri, Material ConneXion ile sektör profesyonellerine sunulacak

34. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da sektör profesyonelleriyle ilk kez buluşan Material ConneXion, 2. sergisini Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’da açacak. Material ConneXion New York tarafından seçilen ve üretici Türk firmalarının da içinde bulunduğu sergi, sektöre yeni bir soluk getirecek.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan kurdele kesim seremonisiyle ziyarete açılan 24.Yapı Fuarı Ankara, 22-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Altınpark Expo Center’da görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/24-yapi-fuari---turkeybuild-ankara-kapilarini-acti_89147.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Teknikerler Birliği olarak yapı fuarına katılım sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz.Meslektaşlarımızla burda biraraya geliyoruz. Bu anlamda YEM'e teşekkür ederiz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!