Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VI. Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın Kayseri şubesi sekreteryasında, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve uygulama teknolojilerinin değerlendirilği, bilimsel bilgilerin yeni teknolojik uygulamalarla ve araştırmalarla ifadelerini bulduğu Yenilenebilir Enerji Kaynakları sempozyumlarının 6.'sı Ekim ayında düzenleniyor.

yapi.com.tr

Buluşmalar

VI. Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Ekim 2011
BİTİŞ TARİHİ: 22 Ekim 2011
YER: Hilton Oteli, Kayseri
DÜZENLEYEN: TMMOB Makine Mühendisleri Odası
DİĞER BİLGİLER: T: (0352) 222 12 12 E: yeks@mmo.org.tr
+ Ajandama Ekle

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın Kayseri şubesi sekreteryasında, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve uygulama teknolojilerinin değerlendirilği, bilimsel bilgilerin yeni teknolojik uygulamalarla ve araştırmalarla ifadelerini bulduğu 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları sempozyumları'nın 6.'sı Ekim ayında düzenleniyor. Sempozyumda, konunun ilgili tüm taraflarının katılımıyla, ülkemiz ve kamu yararı gözetilerek bilgi paylaşımının sağlanması, sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin sunulması ve kamuoyu ile paylaşılması amaçlanıyor.

Oda, organizasyonun önemi hakkında şu değerlendirmelerde bulunuyor:

"Ülkemiz, zengin yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak ve yerli teknolojileri geliştirmekte yeterince hızlı davranamamıştır. Bunun en önemli nedeni bugüne kadar enerji politikasını yönlendirenlerin kolay yolu seçerek ülkeyi gittikçe artan bir şekilde dışa bağımlı kılacak doğalgaz ve ithal kömür gibi ithal kaynaklara yönelmeleri ve yenilenebilir enerji savunucularını hayalci olarak nitelendirerek, bu konuya kulaklarını çok uzunca bir süre tıkamayı tercih etmeleridir. Gelinen bu noktada, hemen her çeşit enerji kaynağına sahip ülkemizde, birincil enerji talebinin dörtte üçü, elektrik üretiminin yüzde altmışı aşan bölümü, ithal enerji kaynaklarıyla karşılanmaktadır. Enerjide dışa bağımlılığın diğer bir sonucu da, artan enerji fiyatları ve her yıl hızla artan ithalat faturalarının ekonomik baskısıdır.
 
Oysa ülkemizin çok hızlı bir şekilde değerlendirilebilecek nitelikte, yaygın ve yeterli miktarda "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" mevcuttur. Bu konudaki yasal düzenlemeler ve ikincil mevzuat ise yenilenebilir enerjiyi desteklemekte yetersiz kalmaktadır. Bu alanda ulusal ve kamusal çıkarları gözeten Strateji Belgelerinin, Yol Haritalarının, Eylem Planlarının; ilgili tüm tarafların görüşleri alınarak, katılımcı bir şekilde hazırlanması, ETKB ve DPT denetiminde ilgili kurumlarca (EPDK, EİAŞ, EİEİ, EÜAŞ, MTA, DSİ, Meteoroloji, Bayındırlık, Çevre ve Orman, Tarım, Ulaştırma, Sanayi Bakanlıkları ve bağlı kuruluşları, KOSGEB, bankalar ) eşgüdüm içinde uygulanması gerekmektedir.

Öte yanda teknolojik bağımlılık sorununun aşılması için, yerli teknolojilerin, yapım yöntemlerinin, makina ve ekipman üretiminin geliştirilmesi, kamu yönetiminin, mühendislerin, sanayicilerin, üniversitelerin, araştırma kuruluşlarının ve uzmanların birincil görevidir".

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/vi-yeni-ve-yenilenebilir-enerji-kaynaklari-sempozyumu_88241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!