Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü ve Anması

17 Ağustos Marmara depreminin unutulmaması, unutturulmaması ve ölenlerin anılması için 1998 ve 1999 yıllarında Gölcük`te, 2010`da Yalova`da gerçekleştirilen TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü ve Anması, bu yıl İzmit`te gerçekleşecek. Ülkenin her yerinden gelecek mühendis, mimar ve şehir plancıları bu etkinlikte depremi yaşayanlarla buluşacak.

yapi.com.tr

Buluşmalar

TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü ve Anması
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Ağustos 2011
BİTİŞ TARİHİ: 17 Ağustos 2011
YER: İzmit
DÜZENLEYEN: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)
DİĞER BİLGİLER: TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası T: (0312) 294 30 00 E: imo@imo.org.tr
+ Ajandama Ekle

17 Ağustos Marmara depreminin unutulmaması, unutturulmaması ve ölenlerin anılması için 1998 ve 1999 yıllarında Gölcük`te, 2010`da Yalova`da gerçekleştirilen TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü ve Anması, bu yıl İzmit`te gerçekleşecek. Ülkenin her yerinden gelecek mühendis, mimar ve şehir plancıları bu etkinlikte depremi yaşayanlarla buluşacak. Etkinliğin yürütücülüğünü üstlenen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, 'yürüyüş ve anma'nın önemini şöyle özetliyor:

"Türkiye’nin yakın geçmişindeki en büyük toplumsal travmalardan biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden tam on iki yıl geçti. Geçtiğimiz on iki yılda, ne yazık ki depreme karşı alınacak önlemler ile ilgili uygulanabilir projeler geliştirilmedi. Hükümet ve diğer siyasi partiler deprem tehlikesini önemsememekte, hatta yok saymaktadır. Haziran 2011 genel seçimlerine giren siyasi partilerin seçim bildirgelerinde dahi deprem konusu yok denecek kadar azdır. Geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak çözüm önerileri olmadığı gibi mevcut çözümlerin ikna edici bir yanı da maalesef yoktur.

Mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak amacımız, tüm toplum katmanlarında deprem duyarlılığının geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. İhtisas alanımız nedeniyle halkımıza karşı görevli ve sorumlu bir örgüt olduğumuzun bilinciyle İnşaat Mühendisleri olarak 2008 yılı 17 Ağustos’unda başlattığımız, 2010 yılında TMMOB çatısı altında gerçekleştirdiğimiz 'Depreme Duyarlılık Yürüyüşü'nü 'yapıl(a)mayanları ve yapılması gerekenleri anımsatmak ve kamuoyuyla bir kez daha paylaşabilmek için, yaktığımız dayanışma ateşiyle kardeş kalplerinin acısına ortak olmak için, yeniden aynı acıların yaşanmaması, yaşanan acıların unutulmaması için” bu yıl da yine TMMOB çatısı altında gerçekleştireceğiz".

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tmmob-depreme-duyarlilik-yuruyusu-ve-anmasi_88462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!