Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarımdan Teslimata, İnşaat Sektöründe Yalın Uygulamalar

Yalın Enstitü Derneği, düzenleyeceği 'Tasarımdan Teslimata, İnşaat Sektöründe Yalın Uygulamalar' toplantısıyla maliyete ve müşteriye yansıyan hata, israf ve gecikmelerin nasıl önleneceğini tartışmaya açıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Tasarımdan Teslimata, İnşaat Sektöründe Yalın Uygulamalar
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Haziran 2011 09:00
YER: Elite World Hotel, Şehit Muhtar Caddesi, No:42, Taksim, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yalın Enstitü Derneği
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 271 84 51
+ Ajandama Ekle

İnşaat sektörü, yüksek rekabetçi ortamı ve krizlerden etkilenmeye açık yapısı nedeniyle maliyetlerini diğer sektörlerden çok daha etkin biçimde yönetmek zorunda. Yalın Enstitü Derneği , bu çerçevede düzenleyeceği 'Tasarımdan Teslimata, İnşaat Sektöründe Yalın Uygulamalar' toplantısıyla maliyete ve müşteriye yansıyan hata, israf ve gecikmelerin nasıl önleneceğini tartışmaya açıyor.

Dünyada Toyota'nın başını çektiği ve bugün farklı sektörlerden on binlerce şirketin uygulamakta olduğu 'yalın düşünce', inşaat sektörüne özel bir reçete sunuyor. Taksim Elite World Otel'de gerçekleşecek toplantıda, San Francisco'daki 1 milyar dolarlık hastane projesini yalın ilke ve araçlarla yöneten Barış Lostuvalı konuşmacı olacak. Lostuvalı, inşaat sektöründe yalın yönetimin benimsenmesi ile çeşitli maliyetlerden nasıl yüzde 50 tasarruf edilebileceğini gösterecek.

Barış Lostuvalı

ABD, Cathedral Hill Sağlık Merkezi Projesi, Kıdemli Proje Müdürü Barış Lostuvalı, San Francisco, Kaliforniya’da ana müteahhitlik alanında faaliyet gösteren HerreroBoldt şirketinde Kıdemli Proje Müdürü olarak görev yapıyor. Bir yapı endüstrisi profesyoneli olan Lostuvalı, proje yönetimi, değerleme, planlama, sanal tasarım ve inşaat alanlarında pratik deneyimine sahip. Lostuvalı, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine ilk adımını Krasnodar, Rusya’da bulunan Philip Morris Sigara Fabrikası’nın renovasyon projesiyle attı. Kendisi ayrıca Evanston, Illinois’de bulunan Northwestern Üniversitesi’nden Proje Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi alarak mezun oldu.

Lostuvalı, geride kalan 14 yıl içerisinde aralarında sağlık hizmeti veren binaların, ticari yapıların ve endüstriyel tesislerin ön inşaat, yeni inşaat ve renovasyon projelerinin de bulunduğu çok çeşitli yapı projelerinde çalıştı. Kendisi hâlihazırda San Francisco, Kaliforniya'da hayata geçirilmekte olan Kaliforniya Pasifik Medikal Merkezi’nin Cathedral Hill Hastanesi Projesi’nde yalın inşaat prensiplerini hayata geçiriyor.

LEED akreditasyonuna sahip olan Lostuvalı, aynı zamanda inşaat sürecinin her aşamasında çevre koruma ve sürdürülebilirlik prensiplerinin uygulanması için çalışıyor. Müşterilerin en son sürdürülebilir tasarım trendleri, Yalın İnşaat ve Bina Bilgi Modellemesi alanlarında sıklıkla görüşlerine başvurdukları Lostuvalı’nın bu alanlarda çeşitli sunumları ve makaleleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tasarimdan-teslimata-insaat-sektorunde-yalin-uygulamalar_87926.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!