Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Sayısal Üretim: Tasarımdan Üretime Çağdaş Üretim Teknikleri" Semineri

İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilişim Anabilim Dalı Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programı tarafından düzenlenen ve Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Sayısal Üretim" Semineri'ne, sayısal tasarım ve üretime odaklanan Andrei Gheorghe ile Bence Pap konuk edilecekler.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Sayısal Üretim: Tasarımdan Üretime Çağdaş Üretim Teknikleri" Semineri
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 25 Mayıs 2011 13:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilişim Anabilim Dalı Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programı
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

STRONG>İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilişim Anabilim Dalı Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programı tarafından ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde düzenlenen “Sayısal Üretim” Semineri’ne, sayısal tasarım ve üretime odaklanan Andrei Gheorghe ile Bence Pap konuk edilecekler.

Mimari Tasarımda Bilişim Yüksek Lisansüstü Programı’nın davetlisi olarak yürütücülüklerini yaptıkları ve 4 gün süren “Digital Fabrication: Contemporary Techniques From Design To Production” başlıklı öğrenci çalıştayının da değerlendirmelerini paylaşacak olan Gheorghe ile Pap, kendi projeleri, araştırmaları ve mimarlık eğitimi deneyimleri üzerinden sayısal tasarım ve üretim araçlarının birlikte ele alınmasının gerekliliğini tartışacaklar.

Seminer, 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 13:00’te Yapı-Endüstri Merkezi’nde izlenebilir.


Konuşmacılar Hakkında

Andrei Gheorghe
Halen Viyana Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ders vermekte olan Andrei Gheorghe, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olduktan sonra Fulbright bursu ile gittiği Harvard Tasarım Lisansüstü Programı’nda eğitim aldı. Çalışmalarında sayısal tasarım ve üretime odaklanan araştırmacı, 2009 yılında Harvard Sayısal Tasarım ödülünü almaya hak kazandı.

Öğrenimi sırasında, MIT Media Lab ve Harvad Business School’da ders almanın yanı sıra çeşitli araştırma projelerinde de yer alan Gheorge, sayısal ortam ve üretim ile sayısal üretimin pedagojisi üzerine araştırma yaptı. Portland Üniversitesi’nde, SCI-ARC Los Angeles’ta, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde ve Harvard Tasarım Lisansüstü Programı gibi çeşitli kurumlarda çalıştı.

Bence Pap
Viyana Teknik Üniversitesi’nde ve Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimarlık öğrenimi gören Bence Pap, bitirme projesini ise Viyana Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Greg Lynn Stüdyosu’nda başarı ile tamamlayarak 2007 yılında mezun oldu. 2002’den beri Viyana, Barselona ve New Jersey’de çeşitli mimarlık ofislerinde çalışan Pap, halen Londra’da Zaha Hadid Mimarlık’ta çalışıyor.

Kentsel planlamadan kültür merkezine kadar çok çeşitli ölçeklerdeki projelerde yer alan Bence Pap projelerinde, sayısal tasarım araçlarını tasarım ve fiziksel üretim amaçlı olarak bütünleşik bir mantıkta kullanıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sayisal-uretim-tasarimdan-uretime-cagdas-uretim-teknikleri-semineri_87509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!