Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlıkta Taşıyıcı Sistemler Sempozyumu

Mimarlıkta Taşıyıcı Sistemler Sempozyumu

yapi.com.tr

Toplantılar

Mimarlıkta Taşıyıcı Sistemler Sempozyumu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 24 Kasım 2011
BİTİŞ TARİHİ: 26 Kasım 2011
YER: İKÜ Ataköy Kampusu, Bakırköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ)
DİĞER BİLGİLER: A: İstanbul Kültür Üniversitesi, Ataköy Kampusu, E-5 Karayolu üzeri, Bakırköy / İstanbul T: (212) 498 41 41 mtss2011@iku.edu.tr
+ Ajandama Ekle

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından, 24-26 Kasım 2011 tarihlerinde İKÜ Ataköy Kampusu'nda gerçekleştirilecek olan sempozyumu; 'Mimarlık eğitiminde taşıyıcı sistemler', 'Mimari tasarımda taşıyıcı sistem seçimi ve düzenlenmesi' ve 'Uygulama' başlıklarına odaklanacak.



Çağrılı Konuşmacılar

Doğan Hasol (Dr. Y. Müh.- Mimar), Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı

Hanif Kara
(Strüktür Mühendisi), Adams Kara Taylor (AKT) Kurucu Ortağı; Harvard School of Design öğretim üyesi

Maria Voyatzaki
 (Doç. Dr.), Aristoteles Üniversitesi (Selanik), Mimarlık Fakültesi, Bina Teknolojileri ve Mimari Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi 

Zihni Tekin
(İnşaat Mühendisi), TEM Müh.Müş.Ltd.Şti. Kurucusu


Kuramsal Çerçeve

Yapıların tasarımı sürecinde mimar ve inşaat mühendisinin ortak paydası 'Taşıyıcı Sistemler’dir. Taşıyıcı sistemler, mimarlığın ana bileşenlerinden biri olmakla beraber inşaat mühendisi için yaşamsal öneme sahiptir. Bu bağlamda, taşıma probleminin rasyonel çözümü, başta mimar ve inşaat mühendisi olmak üzere ilgili diğer uzmanların projenin başından itibaren bir takım çalışması içinde olmasını gerektirmektedir. Bu da mimar ve mühendise profesyonel hayatlarında birbirlerini anlayabilecekleri ortak bir dil geliştirebilme becerisinin kazandırılmasıyla olanaklı kılınabilir.

Ülkemizin aktif deprem kuşağında yer alması, mimari tasarım sürecinde başlayan taşıyıcı sistem seçimi ve düzenlemesinin yapıların deprem dayanımı açısından oldukça önemlidir.
 
Bu nedenlerin ışığında, üç ana başlık altında toplanan 'Mimarlıkta Taşıyıcı Sistemler Sempozyumu’nda mimarlık eğitiminde taşıyıcı sistemler, mimari tasarımda taşıyıcı sistem seçimi ve düzenlenmesi ve uygulamada, mimar-inşaat mühendisi etkileşimi konuları ele alınarak tartışılacak.


Sempozyum Temaları

Mimarlık eğitiminde taşıyıcı sistemler
Mimarlık eğitiminde taşıyıcı sistemlerin kuramsal boyutu, taşıyıcı sistem ve mimari tasarımın stüdyo ortamında bütünleştirilmesi ve bu bağlamda enformasyon sistemlerinden yararlanma, taşıyıcı sistem derslerinin kurgusu konuları ele alınacak.
  
Mimari tasarımda taşıyıcı sistem seçimi ve düzenlenmesi
Mimari tasarımda taşıyıcı sistem seçimi ve düzenlenmesi bağlamında, taşıyıcı sistemde malzeme seçimi, büyük açıklıklı yapılar, yüksek yapılar, taşıyıcı sistemlerde yenilikçi yaklaşımlar, deprem mimarlığı ve sürdürülebilirlik konuları irdelenecek.
 
Uygulama
Uygulama bağlamında proje üretim sürecinde mimar-inşaat mühendisi etkileşimi, yapı denetim uygulamaları, mevzuat - yönetmelikler ve uygulama örnekleri ele alınacak.


Etkinlik programına ulaşmak için
tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarlikta-tasiyici-sistemler-sempozyumu_89523.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!