Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: 14. Türkiye Enerji Zirvesi
BÖLÜM SPONSORU

Emek Sineması’nın Mimari Projesi Tartışılıyor

SALT Beyoğlu, İstanbul’un merkezinde planlanmakta olan uygulamaları yeniden düşünmeye davet eden atölye dizisi 'Yapım Aşaması: Beyoğlu'nun 3. etkinliğini, 15 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirecek. Beyoğlu için planlanan değişimleri tartışmaya açan atölyede, İstanbul sinema kültürünün simgesi niteliğindeki Emek Sineması’nın mimari

yapi.com.tr

Toplantılar

Emek Sineması’nın Mimari Projesi Tartışılıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Ekim 2011 14:00
YER: İstiklal Caddesi 136, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: SALT Beyoğlu
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 292 76 05 F: (0212) 292 16 67 E: salt@saltonline.org
+ Ajandama Ekle

SALT Beyoğlu, İstanbul’un merkezinde planlanmakta olan uygulamaları yeniden düşünmeye davet eden atölye dizisi 'Yapım Aşaması: Beyoğlu'nun 3. etkinliğini, 15 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirecek. Beyoğlu için planlanan değişimleri tartışmaya açan atölyede, İstanbul sinema kültürünün simgesi niteliğindeki Emek Sineması’nın mimari projesi, bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendirilecek.

Farklı meslek ve deneyimden kişilerin katılımına açık etkinlikte, Emek Sineması’nın içinde bulunduğu kompleksin yenilenme projesi üzerine fikir üretilecek. 19. yüzyılda Fransız Mimar Alexandre Vallaury tarafından tasarlanan ve 1. derecede tarihi eser özelliğini taşıyan binanın, başka hangi şekillerde yapılandırılabileceği tartışmaya açılacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenen 8 atölyeye, 'kültürel miras', 'tarih', 'tüketim' gibi kilit kavramların inceleneceği 8 bölümlük söyleşi dizisi eşlik ediyor. Sosyolog Volkan Aytar, Emek Sineması’nın ele alınacağı atölye öncesinde, tarihsel ve sosyolojik perspektiften İstanbul ve Pera/Beyoğlu'nun eğlence ve tüketim kültürü ile ekonomisi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. 14 Ekim’de yapılacak söyleşi, saat 18:30’da başlayacak.

'Yapım Aşaması: Beyoğlu'...

'Yapım Aşaması: Beyoğlu' sergisi, Rotterdam merkezli Bureau Venhuizen ile birlikte, Hollanda Mimarlık Fonu’nun desteğiyle düzenleniyor. Etkinliklerde, Beyoğlu’nda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri, oyun formatındaki kavram geliştirme atölyesi eşliğinde tartışılıyor. Her oyun atölyesinin ardından, katılımcıların önerileri, SALT Beyoğlu’nun 2. katında oluşturulan alanda duvara asılarak, serginin içeriği güncelleniyor. Atölyelere, Facebook’ta yer alan "SALT Online Proje Istanbul" sayfasından kayıt yaptırılabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/emek-sinemasinin-mimari-projesi-tartisiliyor_89397.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!