Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Devi Pilkington, Yapısal Camlara İlişkin Sırlarını Paylaşacak

"Float Glass / Düz Cam" üretim teknolojisinin yaratıcısı Pilkington, 30 Mart 2011 Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenleyeceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar” konferansıyla cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarıyla Türk inşaat sektörü ile paylaşacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Dünya Devi Pilkington, Yapısal Camlara İlişkin Sırlarını Paylaşacak
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Mart 2011 14:00
BİTİŞ TARİHİ: 30 Mart 2011 17:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
+ Ajandama Ekle

"Float Glass / Düz Cam" üretim teknolojisinin yaratıcısı Pilkington, 30 Mart 2011 Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenleyeceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar” konferansıyla cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarıyla Türk inşaat sektörü ile paylaşacak.

Yapı ve inşaat sektöründe en çok kullanılan ürünlerin başında gelen camın hayatımızdaki önemi, güvenlik ve enerji tasarrufu gibi nedenlerle büyük oranda arttı. Yangına dayanımlı camlar, kurşun geçirmez özellikli güvenlik camları, kendini temizleyen camlar, güneş ışığını kullanılabilir enerjiye çeviren camlar sayesinde, binaların dış cepheleri teknoloji ile donatılıyor. Pilkington tüm bu ürünlerin tasarım öncülüğünü yaparken enerji kaynaklarının korunması ve doğru kullanılmasına ilişkin çalışmaların liderliğini de üstleniyor.

Misyonunu; “Yüksek performans içeren yaratıcı cam çözümleri ile, çevreye duyarlı enerji tasarrufu destekleyici küresel liderlik" olarak tanımlayan Pilkington'ın bu konudaki çalışmaları, “LEED” (Leadership in Energy and Environmental Design) onaylı binalar üzeridne yoğunlaşıyor.

Firma, bu doğrultuda yaptığı çalışmaları ve geliştirdiği ürünleri; Amerika, İngiltere ve Almanya'dan dört uzman konuşmacının katılımı ile, 30 Mart 2011 günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştireceği “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar” konferansı ile, Türk inşaat sektörünün ileri gelen firmaları ve tasarımcılarla paylaşacak. Konferansın, mimarlar ve müteahhitlerin yanı sıra, cephe tasarımcısı mühendisler ve sistem üreticileri için de aydınlatıcı içerikte olduğu vurgulanıyor.

Konferans aynı zamanda, 2007 yılında yürürlüğe giren 2627 sayılı “Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği” açısından da büyük önem taşıyor. Enerji kayıplarını önlemeye yönelik yaptırımlar getiren bu yasayla birlikte, tüm yeni binalar A- G arasında sınıflandırılarak enerji sertifikaları ile birlikte satılabilecek ve kullandıkları enerjiler de bu doğrultuda tarifelendirilecek. Bu doğrultuda yüksek teknolojili cam uygulamalarının kullanım alanları, BEP yönetmeliği açısından da önem arz ediyor.

Konferans Programı

14.00-14.30 Kayıt ve Kahve İkramı

14.30-14.35 Açılış Konuşması: Pinaki Banerjee

14.35-15.15 "Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Cam Binalar; Mimari Camlar" 
Chris Barry
, Makine Mühendisi, ABD

15.15-15.40 Kahve Arası

15.40-16.30 "Yapısal Cam Sistemleri"
Planar / Chris Barlow
, Makine Mühendisi, Birleşik Krallık
Profilit / Wolfgang Dutt, İnşaat Mühendisi, Almanya

16.30 -17.00 "Yangın Güvenliği ve Cam"
Frank Korpel
, İnşaat ve Endüstri Mühendisi, Almanya

Toplantı dilinin Türkçe ve İngilizce olduğu belirtilirken, sınırlı kontenjan nedeniyle etkinliğe önceden kayıt yaptırılması isteniyor.  

Kayıt için lütfen tıklayınız.


Pilkington NSG Building Glass hakkında

1826 yılında, aralarında William Pilkington’un da bulunduğu bir grup girişimci tarafından İngiltere’nin St Helens kentinde kuruldu. Şu anda Glass Town (Cam Kent) olarak adlandırılan St. Helens, cam üretimi konusunda dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biridir. 1949 yılında Pilkington Brothers olarak yeniden yapılandırılarak cam sektöründe faaliyetlerini yürüten Pilkington, 1959 yılında Float Glass Üretim Teknolojisini dünya cam sektörüne armağan etmiştir. Sir Alastair Pilkington tarafından bulunan bu teknoloji halen bütün Dünya da kullanılan tek üretim teknolojisidir. ARGE çalışmalarına çok önem veren Pilkington cam sanayine birçok katma değerli ürünün kazandırılmasına neden olmuştur. Pilkington firması 2006 yılında yine dünya cam teknolojisi önderi Nippon Sheet Glass ile birleşerek sektörün en güçlü oyuncusu pozisyonuna gelmiştir. Otomotiv ve mimari cam konusunda sektör lideri olan NSG Group Pilkington Building Glass16 ülkede 32 adet üretim merkezi ile büyümeye devam etmektedir.

 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dunya-devi-pilkington-yapisal-camlara-iliskin-sirlarini-paylasacak_85787.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!