Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Geleceğin Yapı Malzemesi,...

"Ahşap Mimari Sergisi ve Konferansı" YEM'de

Finlandiya Helsinki'de bulunan Aalto Üniversitesi Ahşap Programı öğrencileri tarafından tasarlanıp inşa edilen 20 ahşap binanın modelleri, fotoğrafları ve planları 7 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi'nde sergilenecek. "Ahşap Mimari Sergisi", Aalto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mimar Pekka Heikkinen'in "Yaparak Öğrenmek -

yapi.com.tr

Sergiler

"Ahşap Mimari Sergisi ve Konferansı" YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 7 Mart 2011
BİTİŞ TARİHİ: 1 Nisan 2011
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ile Finlandiya Büyükelçiliği işbirliğinde UPM-Kymmene, PlyWood, Promet A.Ş ve Ulusal Ahşap Birliği sponsorluğunda.
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

inlandiya Helsinki’de bulunan Aalto Üniversitesi Ahşap Programı öğrencileri tarafından tasarlanıp inşa edilen 20 ahşap binanın modelleri, fotoğrafları ve planları yaklaşık bir ay süre ile Yapı-Endüstri Merkezi’nde sergilenecek. “Ahşap Mimari Sergisi”, Aalto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mimar Pekka Heikkinen’in “Yaparak Öğrenmek – Finlandiya Mimarisinin Doğuşu” başlıklı konferansının ardından açılacak.

Yapı-Endüstri Merkezi ile Finlandiya Büyükelçiliği işbirliğinde ve UPM-Kymmene, PlyWood, Promet A.Ş, Ulusal Ahşap Birliği, Lunawood ile Tikkurila firmalarının Türkiye Distribütörü İlkay Ticaret’in sponsorluğunda gerçekleştirilen “Ahşap Mimari Sergisi” organizasyonu, 8 Mart 2011’de saat 19:00’da Aalto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mimar Pekka Heikkinen’in vereceği “Yaparak Öğrenmek – Finlandiya Mimarisinin Doğuşu” başlıklı konferansın ardından gerçekleştirilecek kokteyl ile açılacak.


1990’larda, Finlandiya’nın kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ahşap ustalığını ve uygulamalarını yeniden canlandırmak amacıyla kurulan Aalto Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Ahşap Programı, Helsinki’de becerikli ve yaratıcı ahşap işçilerinden oluşan yeni bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. Yapı-Endüstri Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı Ahşap Mimari Sergisi’nde yer alacak yaratıcı tasarımlar ise ahşap mimarisinin geleceğine ilişkin ilham verici bir bakış ortaya koyuyor.

Aalto Üniversitesi’nin Ahşap Programı, ahşap yapı endüstrisinde kullanılan yenilikçi metotları teşvik ediyor, mümkün olan en basit yöntemleri kullanarak karmaşık bir ahşap yapı inşa etmeyi amaçlıyor. Ahşap Programı’na devam eden öğrenciler projeleri kendileri tasarlayıp inşa ediyorlar ve bu yöntemle kitaplardan edinilemeyecek bir öğrenim deneyimi kazanmış oluyorlar.

Yapı-Endüstri Merkezi’nde sergilenecek eserler, öğrencilerin son 15 senede meydana getirdikleri yaratıcı eserleri keşfe davet ederken, ahşap mimarisine farklı bakış açıları sunacak. Çalışmalarını Finlandiya’nın geleneksel ahşap ustalığını temel alarak geliştiren öğrencilerin işlerinde, bu çok yönlü malzemenin işleme ve dönüştürme tarzları aracılığı üzerinden özgünlük ve yenilikçilikleri ön plana çıkacak.

Ahşap Mimari Sergisi, 7 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Ahşap Mimari Sergisi ve Konferansı

Konferans:
“Yaparak Öğrenmek - Finlandiya Mimarisinin Doğuşu”
Prof. Dr. Mimar Pekka Heikkinen
Tarih : 8 Mart 2011, Pazartesi saat 19:00

Sergi:
Tarih : 7 Mart – 1 Nisan 2011
Sergi Gezi Saatleri: Pazartesi – Cumartesi | 10:00 – 18:00

Heikkinen’in simultane olarak Türkçeye çevrilecek olan sınırlı kontenjanlı konferansına kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ahsap-mimari-sergisi-ve-konferansi-yemde_85486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!