Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Denizli Uyarısı
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmesinde, bölgenin 7 büyüklüğünde deprem üretmeye yatkın olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmesinde, bölgenin 7 büyüklüğünde deprem üretmeye yatkın olduğunu söyledi.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmede bulundu.
Prof. Dr. Ercan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Denizli Buldan Yenicekent’te bugün 09.21’de, 7.5 km odak derinliğinde M5.1 büyüklüğünde küçük boyutlu bir deprem olmuştur. Denizli Pamukkale Çukuru içindeki bu deprem, Gediz ana kırığı ile Büyük Menderes kırıklarının kesim yerine çok yakındır. Bu kesim her zaman için M7 dolayında deprem üretmeye yatkındır.
M5.1 büyüklüğündeki deprem bölgede yığma köy evleri ile ağıllar dışında yıkıcı değildir. Bunun arkasından daha büyük bir depremin gelip gelmeyeceği söylenemez. Bölgedeki jeotermal olanlar bu depremlerin varlığıyla ısınmaktadır.
Depremlerden korunmak için tek çözüm sağlam yerde sağlam yapı yapmak ve her yapı için ‘Yer Yapı Güvenlik Belgesi’ni zorunlu kılmaktır.”
0 Yorum
Yorum Yap