Mera Alanına Yapılacak OSB için Çalışmalar Başladı
İzmir Kınık'ta 1. sınıf meraya OSB yapılmasına karşı köylüler direniyor. Mahkeme sürerken altyapı çalışmalarının başlaması ve su kaynaklarının tehdit edilmesi üreticiyi isyan ettirdi.
İzmir Kınık'ta 1. sınıf meraya OSB yapılmasına karşı köylüler direniyor. Mahkeme sürerken altyapı çalışmalarının başlaması ve su kaynaklarının tehdit edilmesi üreticiyi isyan ettirdi.
İzmir’in Kınık ilçesinde, Bakırçay Ovası’nın ortasındaki 1700 dekarlık, 1. sınıf çayır niteliğindeki meranın tarıma dayalı organize sanayi bölgesi (OSB) yapılmak istenmesine karşı mahkeme süreci devam ederken, bir taraftan da OSB için hazırlıklar sürüyor.
Evrensel’den Emine Uyar’ın haberine göre; daha önce yer altı suyu için sondaj yapılan meraya, altyapı çalışmaları kapsamında çok sayıda boru getirildiği görüldü. Çiftçiler ve Kınıklılar ise meralarının ellerinden alınmasını istemiyor.
Seçkin Timur isimli üretici, meraya yakın yerlerde arazilerinin olduğunu ifade ederek, “Yıllardır hayvancılık yapan biriyim. Meramızı elimizden alıyorlar, hayvanlarımızı otlatacak yerimiz yok. Onun için direniyoruz burada. Sonuna kadar da direneceğiz. Bunun olmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.
Çiftçi Gürcan Yıldırmaz da koyunculuk yaptığını ve birkaç ineğinin bulunduğunu belirterek, “Hayvanlara nerede bakacağız? Çoluğumuzla çocuğumuzla burada idare oluyoruz. Kimseye zararımız yok. Meralarımızı elimizden alırlarsa ne yapacağız biz?” diye sordu.
Meralarının işgal edildiğini belirten Yıldırmaz, “Boruları yığdılar, bir taraftan da kazıyorlar. 250-300 metre sondaj yapıyorlar. Bizim sularımız 60-70 metrede. Bunları kesiyor. Artezyenim kurudu. Hayvanlarımıza içecek su bulamayız. Çiftçi tarlasına mahsul ekiyor; darı, pamuk ekiyor, sulayamazsa kuruyacak bunlar” diyerek yaşanacak su problemine de dikkat çekti.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap