Melen’e 587 Milyon TL Daha Harcanacak
2016’da açılacağı söylenen ancak hâlâ hizmete girmeyen ve AKP’lilerin “yol kazası” dediği Melen Barajı için 9,5 milyar TL harcandı. Proje için 587 milyon TL daha harcama yapılacağı açıklandı.
2016’da açılacağı söylenen ancak hâlâ hizmete girmeyen ve AKP’lilerin “yol kazası” dediği Melen Barajı için 9,5 milyar TL harcandı. Proje için 587 milyon TL daha harcama yapılacağı açıklandı.
İstanbul’un su sorununu 2071 yılına kadar çözeceği iddiasıyla ilk ihalesi 2012’de yapılan ve 2014 yılında temeli atılan Melen Barajı hâlâ hizmete girmedi. Devletin kasasından milyarlarca lira harcanan Melen Barajı için dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı AKP’li Veysel Eroğlu, "Melen Barajı’nı 7 Aralık 2016’da 14.59’da bitiriyoruz" diye açıklama yapıp açılış saatini dahi verdi. Ancak bir türlü tamamlanamayan barajın gövdesinde inşaat sırasında çatlaklar oluştu. Baraj bitirilemeyince Melen’in suyu İstanbul’a borularla aktarılmaya başlandı.
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelir gelmez baraj inşaatında incelemelerde bulundu ve barajın gövdesindeki derin çatlaklar nedeniyle inşaatın durdurulduğunu açıkladı.
Resmi Gazete’de yayımlanan 2026 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan bilgilere göre ise “Büyük İstanbul İçmesuyu Üçüncü Merhale (Melen Barajı)” adı altında bugüne kadar devletin kasasından 9 milyar 557 milyon 446 TL harcandı. 2026 yılında 587 milyon TL’lik daha harcamaya imza atılacağı açıklandı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap