Yapı Sektörünün Haber Portalı

Kırşehir’deki Altın Madenine ÇED Olumlu Kararı

Kırşehir’de, kentin suyunu tüketecek altın madeni projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED olumlu” kararı verdi.

Kırşehir’deki Altın Madenine ÇED Olumlu Kararı

İklim krizinin etkisiyle artan kuraklık ve su krizi birçok kentte etkisini artırırken AKP iktidarı kalan su kaynaklarını da sermayeye peşkeş çekmekte kararlı. Kırşehir’de, Koç Holding’e ait Demir Eksport ve AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Fernas şirketi ortaklığındaki Defaş Madencilik’e onay çıktı.

BirGün’den İlayda Sorku’nun haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentin suyunu kurutacak altın madeni projesi için çevresel etki değerlendirmesine (ÇED) olumlu kararı verdi. Tüm itirazlara rağmen projenin önündeki engeller ortadan kalkmış oldu.

Kırşehir Çevre Koruma Platformu’ndan Şakir Şenol, itirazlara rağmen projeye verilen ÇED olumlu kararının kabul edilemez olduğunu söyledi. Şenol, “Bu karar Kırşehir’in gözden çıkarıldığının bir göstergesidir” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kızılırmak havzası içerisinde, önemli tarım arazilerinin, meraların ve besicilik alanlarının olduğu geniş bir bölgenin madencilik faaliyetleri ile yok edilmeye çalışıldığını vurgulayan Şenol, şöyle devam etti: “Üstelik çıkarılacak cevher yurtdışına götürülecek ve orada zenginleştirme işlemi yapılacak. Kamu yararı olmadığı gibi toplum yararı da yok. Proje ekolojik ve ekonomik yıkım projesidir. Kırşehir’in yok olması için saplanan bir hançer. Bozlaklar, Anadolu bozkırının sakinliği ve zenginliği içerisinden yükselen bir çığlıktır. Bozlaklar diyarı yok edilmeye çalışılıyor. Hukuki süreç başlatacağız. Sömürgeci madencilere geçit vermeyeceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.