Yapı Sektörünün Haber Portalı

Kaş’ta Talana Devam

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya ait firmanın arazisine ulaşım için açılacak yola tepki gösteren Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, “Burada kamu yararı nerede?” diye sordu.

Kaş’ta Talana Devam

Antalya’nın Kaş ilçesinde, Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alan Limanağzı Koyu’nda inşaat faaliyetleri sürüyor. Geçen yıl eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya 29 yıllığına kiralanan koy, doğal ve kültürel sit statüleri nedeniyle uzun süredir kamuoyunun ve çevre örgütlerinin gündeminde bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre; Türkiye’nin ilk kültür rotası olan Likya Yolu’nun da geçtiği Limanağzı, 2015’ten bu yana “Eko Turizm Alanı” adı altında yapılaşmaya açılmak istenmiş ancak bu girişimler yerel halk ve sivil toplum örgütlerinin açtığı davalar sonucunda yargı tarafından iptal edilmişti. Karayolu ulaşımının bulunmadığı bölgede, sahilde faaliyet gösteren işletmeler bugüne kadar konaklama içermeyen, günübirlik tesis statüsünde hizmet veriyordu. Limanağzı’na ulaşım yalnızca Kaş Limanı’ndan kalkan teknelerle sağlanıyordu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Aralık 2025’te Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Limanağzı’nda özel bir firmaya ait 16 dönümlük araziye ulaşım sağlanması amacıyla 3 bin 978 metrekarelik orman alanında yol açılmasına izin verdi. Açılan güzergâh, 29 yıllığına Egem Eko Turizm Yatırımları AŞ’ye kiralandı. İzin belgelerinde yolun yalnızca şirket kullanımına tahsis edildiği belirtilirken gerekçe olarak “kamu yararı ve zaruret” ifadelerine yer verildi. Şirketin sahibinin eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu olduğu ortaya çıktı.

Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, verilen izne tepki göstererek “Kamu yararı nerede? Bu yol Limanağzı’nda zeytinliği olan Kaş halkı için mi açıldı, yoksa eski bir bakanın özel arazisine ulaşımı kolaylaştırmak için mi?” diye sordu. Akoy, yolun kamu yararı için değil, kişisel çıkar ve rant amacıyla açıldığını savundu. Akoy, iptal ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtıklarını bildirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.