Yapı Sektörünün Haber Portalı

Karaburun’da Depolamalı GES Projesinin ‘Çevreye Etkileri Olumsuz Olacak’

Karaburun’da planlanan Depolamalı GES projesine ilişkin bilirkişi raporu, projenin bölge ekosistemi ile tarım-hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini ortaya koydu. Karaburun halkı ve çevre örgütleri hukuki mücadelenin süreceğini vurguladı.

Karaburun’da Depolamalı GES Projesinin ‘Çevreye Etkileri Olumsuz Olacak’

İzmir Karaburun’da yapılması planlanan Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) projesine ilişkin hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı. İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde açılan iptal davası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu, projenin bölge ekosistemi ve sosyal yaşamı üzerinde geri dönülemez zararlar doğuracağını ortaya koydu.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; 30 Ocak 2026 tarihinde mahkemeye sunulan raporda, ÇED dosyasının eksik ve yetersiz olduğu, projenin seçildiği alanın ise planlama ilkeleriyle bağdaşmadığı vurgulandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yerel halk ve muhtarlıklar karara itiraz ediyor
Küçükbahçe Muhtarı Gizem Tezel Dağdelen, projenin mera ve tarım alanlarını hedef aldığını belirterek mahkemeye sunduğu raporda bölgenin gıda tedariği açısından önemine değindi. Dağdelen, projenin yerleşim yerlerine sadece 100 metre mesafede olduğunu ve kadim üretim kültürüne zarar vereceğini vurguladı.

Karaburun Yerel Fok Komitesi ve Karaburun Sivil İnisiyatif ise yaptıkları ortak açıklamada, bölgedeki enerji yatırımlarının bütüncül bir değerlendirmeden yoksun olduğunu ifade ederek "Bu yıkım projesine izin vermeyeceğiz" mesajını paylaştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.