Yapı Sektörünün Haber Portalı

İstanbulSMD 'Cami Tasarımının Geçmişi ve Bugünü'nü Masaya Yatırıyor

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), Selimiye Camisi'nin yapısal özelliklerini tekrarlaması kaygısıyla kamuoyunun gündemini meşgul eden "Ataşehir Anadolu Camisi"ne ilişkin sorulara ışık tutacak bir konferans düzenliyor. İstanbulSMD Onur Üyesi mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban'ın, İslamiyetin başlangıcından günümüze kadar geçen

İstanbulSMD 'Cami Tasarımının Geçmişi ve Bugünü'nü Masaya Yatırıyor

Özel bilgiler

ETKİNLİK
Başlangıç Tarihi
26.01.2011
Yer
Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
Düzenleyen
İstanbul Serbest Mimarlar Derneği tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi desteği ile.
İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), Selimiye Camisi’nin yapısal özelliklerini tekrarlaması kaygısıyla kamuoyunun gündemini meşgul eden “Ataşehir Anadolu Camisi”ne ilişkin sorulara ışık tutacak bir konferans düzenliyor.

“Cami Tasarımı Geçmişi ve Bugünü” başlığı altında gerçekleştirilecek olan ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından desteklenen konferans, cami tasarımının geçmişi ve bugününü bilimsel olarak masaya yatıracak.

İstanbulSMD Onur Üyesi mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın, İslamiyetin başlangıcından günümüze kadar geçen zamanda “cami” mimarisindeki gelişmeleri anlatacağı konferansın açılış konuşmasını ise İstanbulSMD Başkanı Doğan Hasol gerçekleştirecek.

Katılımı ücretsiz olan ve sınırlı bir kontenjanı bulunan toplantıya katılım için, İstanbulSMD sekretaryasına kayıt olunması gerekiyor.


Program

19:00 – 19:10
Açılış Konuşması – Doğan Hasol, İstanbulSMD Başkanı
19:10 – 20:00 “Cami Tasarımının Geçmişi ve Bugünü” – Prof. Doğan Kuban
20:00 – 20:30 Soru- Cevap

1 Yorum

  1. A. Burhan Barshan dedi ki:

    Doğan Hocam'ın bu konferansına çok gelmek istediğim halde ( Edirne'den ) kaçırdım. Telefonla sizden aldığım bilgi; sitenizde video kaydının yayınlanacağını şeklindeydi. Ne zaman ve nasıl görebileceğim acaba?
    Teşekkür ederim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.