Yapı Sektörünün Haber Portalı

İshakpaşa Sarayı İlk Gününe Döndü!

İshakpaşa Sarayı, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, yaklaşık 2 yıldır restorasyon çalışmasının yürütüldüğü tarihi sarayda son aşamaya geldiklerini söyledi. Muhsin Bulut, 2 yıllık çalışma sonucunda İshakpaşa Sarayı’nın bazı duvarların güçlendirildiğini, sarayın kar ve yağmur sularından

İshakpaşa Sarayı İlk Gününe Döndü!
İshakpaşa Sarayı, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, yaklaşık 2 yıldır restorasyon çalışmasının yürütüldüğü tarihi sarayda son aşamaya geldiklerini söyledi. Muhsin Bulut, 2 yıllık çalışma sonucunda İshakpaşa Sarayı’nın bazı duvarların güçlendirildiğini, sarayın kar ve yağmur sularından korunması amacıyla çatısının yapıldığını belirtti.

Bulut, restorasyon sırasında tarihi sarayın dokusunun bozulmadığını, her şeyin orijinaline uygun yapıldığını kaydederek, "Geçen hafta restorasyon çalışmaları tamamlandı ve geçici kabulü yaptık. Sarayın iş bitim teslimi ise bilirkişilerle beraber ekim ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek. Tarihi sarayımızı şimdiden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtık. Bu çalışmalardan sonra ziyaretçi sayısının artarak devam edeceğini umuyoruz" dedi.

3 Yorum

  1. nil uyal dedi ki:

    Daha estetik gorunumlu örn. sur renklerine uygun veya transparan bir catı daha maliyetli oldugu ıcın mı secilmedi. Benim gibi dusunenler icin muhtesem sarayın eski kusbakısı fotografları su an cok daha degerli. Koruma altına alma girisimini yurekten destekliyorum keske daha genis kapsamlı bir duyuru veya katılım olabilseydi. Sonradan yorum yapmak kolay. Uzuldum gercekten.

  2. taha eser dedi ki:

    evet,çatı çok biçimsiz olmuş,daha mantıklı bir proje sunulabilirdi...

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.