İzmir’in Menemen ilçesinde “Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi”nde “zemin+4 kat ve 22 bağımsız bölüm” olarak kararlaştırılan yapı, AKP’li Menemen Belediyesi’nin verdiği ruhsatla bir anda “bodrum+ zemin+9 kat toplam 11 katlı ve 53 daireli” bir dev kütleye dönüştü.
Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre; arsa sahibinin Menemen Belediyesi’ne yaptığı itirazların cevapsız kalması üzerine dosya İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne taşındı. Mahkemece atanan bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor, imar mevzuatının hiçe sayıldığını gözler önüne serdi.
Reklam Goruntulenme Bolumu
Mahkeme de bilirkişi raporundaki bulgulara göre “mülkiyet hakkı ve kent suçu” işlendiğini bildirerek yüzde 90’ı biten binanın inşaatının durdurulmasına karar verdi. Belediye ve müteahhit firmanın bu karara yaptığı itiraz ise İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi tarafından “kararın usul ve hukuka uygun olduğu” gerekçesiyle kesin olarak reddedildi.
Karar sonrası belediyenin inşaatı mühürlemesi gerekirken bir işlem yapılmadığını hatta inşaatın sürdüğünü aktaran Avukat Heval Yıldız, “Bu dosyada mesele yalnızca bir bina ya da bir parsel meselesi değildir. Asıl sorun, Menemen’de yürürlükte bulunan imar planlarının ve planlama esaslarının uygulamada göz ardı edilmesi, emsal ve yapılaşma koşullarının aşılması suretiyle kent düzenini doğrudan etkileyen bir yapılaşma pratiğinin ortaya çıkmış olmasıdır.” dedi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap