Yapı Sektörünün Haber Portalı

İcradan Satılık Termik Santral

Konya Şeker’in kontrolündeki Soma B Termik Santrali’nden doğan ve faiziyle birlikte 20 milyar TL’yi aşan alacak için başlatılan icra sürecinde bilirkişi aşamasına geçildi; 13 kişilik heyet santralin değerini belirlemek üzere sahada inceleme yapacak.

İcradan Satılık Termik Santral

Konya Şeker (TORKU), 2013'te 985 milyon dolara Sivas Kangal Termik Santrali’ni, 2 yıl sonra da 685.5 milyon dolarla Soma B Termik Santrali’ni satın aldı. Soma’da, zaman içinde işletme sorunları yaşanmaya başladı. Konya Şeker, Soma B’de elektrik üretimi için kömür aldığı TKİ’ye, borç biriktirmeye başladı. Borç tutarı, faiziyle birlikte 20 milyar TL’yi aştı.

ANKA’da yer alan habere göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sorunun büyümesi ve santralda elektrik üretiminin durma noktasına gelmesi üzerine devreye girdi. Konya Şeker yönetimini, borçlarını ödemesi için uyardı. Bu arada, santralin satışı gündeme geldi. Ancak, istenen sonuç bir türlü alınamadı. Borçlar tahsil edilemediği gibi santral başka bir işletmeciye de satılamadı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu gelişme üzerine alacakların tahsili için hukuki yolların işletilmesine karar verildi. TKİ, Konya Şeker’in kontrolünde bulunan Soma-B Termik Santrali'nden doğan faiziyle birlikte 20 TL’yi aşkın alacaklarını tahsil etmek için icra sürecini başlattı. İcra Dairesi, kısa süre önce söz konusu santralin değerini belirlemek üzere Ankara'da bir üniversiteden bilirkişi heyeti oluşturdu.

Enerji sektöründen yetkililer, 13 kişilik heyetin Soma-B Termik Santrali'nde yerinde inceleme yapacağını belirterek, “Heyet, santralle ilgili her bir boyutu içeren ayrıntılı bir rapor yazacak. Santralin, değerini ortaya koyacak. Bu çalışma birkaç ay alabilir” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.