Yapı Sektörünün Haber Portalı

Giresun'da HES Projesine İptal

Giresun'da Büyükdere-Vanazit Deresi üzerinde yapılan Vanazit HES projesi, Ordu İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Giresun'da HES Projesine İptal

Giresun’un Keşap ilçesi Karadere Köyü’nde Proen Enerji ve Madencilik ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan HES ile ilgili karar mahkemeden döndü. Derelerin Kardeşliği Platformu’nun Ordu İdare Mahkemesi’nin valiliğin Vanazit HES için verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal ettiğini açıkladı.

Davacı Keşaplıların avukatı ve Derelerin Kardeşliği Platformu’nun kurucusu Remzi Kazmaz, “Derelerin kuruduğunu görmüyorlar mı. Sesimizi duymuyorlar mı? İkizdere’de, Tonya’da, Keşap’ta, Fındıklı’da, Çayeli’nde, Rize’de, Güneysu’da, Düzköy’de, Çaykara’da, Artvin’de halk HES’leri istemiyor. Artık hükümetin yapması gereken tek şey var. O da halkın söylediklerine ve bağımsız yargı kararlarına bakarak bu yanlıştan dönmektir” dedi.

Davacı ve Derelerin Kardeşliği Platformu Giresun Temsilcisi Emrullah Şalvarlı ise, “Bu projelerin elektrikle ilgisi yok. Dereler üzerindeki bu tehlikeli ve kirli oyunlar bir an önce bitmelidir. Hem şirketin harcadığı trilyonlara yazık, hem bunca yapılan doğa tahribatına yazık. Bu dereler kurursa biz nereye gideceğiz. Bu bela bütün Karadeniz’de. Bir an önce bu yanlış uygulama bitsin” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.