Eski Çok Programlı Lise Binasının Genel Onarım İşi
İhale Makamı: Derik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı İşin Adı: Eski Çok Programlı Lise Binasının Genel Onarım İşi
İhale Makamı: Derik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı İşin Adı: Eski Çok Programlı Lise Binasının Genel Onarım İşi
İhale Şekli: Açık İhale Usulü
1 – İdarenin
a) Adı : DERİK İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ
b) Adresi : ÖZEL İDARE HİZMET BİNASI ÜSTÜ 47800 Derik/MARDİN
c) Telefon numarası : 0 482 251 30 29
d) Faks numarası : 0 482 251 41 18
e) Elektronik posta adresi : derikkhgb@mynet.com
2 –İhale konusu yapım işinin
a)Niteliği, türü ve miktarı : 17 Derslikli Eski Çok Programlı Lise Binasının Genel Onarım İşi.
b) Yapılacağı yer : Derik İlçesi Eski Çok Programlı Lise Binası
c)işe başlama tarihi:Sözleşmenin imzalandığının İdare tarafından yüklenicinin kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese tebliği tarihinden itibaren - 5 - ( beş ) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
d)İşin Süresi : Yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 30 (otuz) takvim günüdür.
3-İhalenin :
a)Yapılacağı Yer : Derik Kaymakamlığı Toplantı Salonu ( Derik Hükümet Konağı 1.kat Derik/ MARDİN)
b)Tarihi ve Saati : 28.07.2009- saat 15.00
4 - İhaleye Katılabilme Şartları ve İstenilen Belgeler ile Yeterlilik Değerlendirmesinde Uygulanacak Kriterler
4.1- İhaleye Katılabilme Şartları ve İstenilen Belgeler
4.1.1-Tebligat için adres beyanı; ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile varsa elektronik posta adresi.
4.1.2- Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.
4.1.2.1-Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4.1.2.2-Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
4.1.3-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.3.1-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.3.2-Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.4- İdari Şartnamenin 11. maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d), (f) ve (ğ) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname
4.1.5- Şekli ve içeriği idari Şartnamede belirlenen teklif mektubu
4.1.6-Geçici Teminat Belgesi.
4.1.7-Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.8- İsteklinin ortak girişim olması halinde şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi
4.1.9- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir. İsteklilerin, yerli istekli olunduğuna ilişkin Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen belgeleri teklifleri dahilinde sunmaları gerekir.
4.1.10- İhale dokümanının satın alındığına dair belge.
4.1.11- Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname
4.1.12-Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.
Ortak girişimlerde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin bu İlan metninin 4.1.2, 4.1.3, 4.1.4, 4.1.9, 4.1.11 ve 4.1.12. bentlerinde yer alan belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekir.
4.2-Ekonomik ve Mali Yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.2.1-Bankalardan Temin Edilecek Belgeler
Teklif edilen bedelin % 10’undan az olmamak üzere, istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdinde ki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgelerin verilmesi zorunludur.
Banka referans mektubunun ihale veya son başvuru tarihinden önceki üç ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.
Ortak girişimlerde, bu belgeler hisseleri oranına bakılmaksızın ortaklarca müştereken karşılanabilir.
4.3-Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1-İş Deneyim Belgeleri:
İsteklinin son on beş yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin en az %70 ‘i oranında gerçekleştirdiği veya % 50’si oranında denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin % 50 oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesini sunması gerekmektedir.
İş ortaklıklarında pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının tamamını, diğer ortakların her birinin ise bu tutarın asgari % 30’ unu sağlaması gerekir.
4.3.2-İsteklinin Organizasyon Yapısına ve Personel Durumuna İlişkin Belgeler:
İsteklilerden aşağıda sayısı ve nitelikleri belirtilen personel taahhütname ile istenmektedir. İsteklilerin bu taahhütnameyi teklifleri kapsamında sunmaları gerekir.
a-1 Adet İnşaat Mühendisi
b- En az 2 Adet yardımcı eleman
4.3.3-Makine ve diğer ekipmana ilişkin belgeler:
4.3.3.1- İstekli, İşe Başlama tarihinden İtibaren; İhale konusu işin yerine getirilebilmesi için işin süresi boyunca 1 adet betonyeri ve 1 adet kontrol aracını iş yerinde bulunduracağına ilişkin noter onaylı taahhütname verecektir. İsteklinin bu taahhütnameyi teklifi kapsamında sunması gerekir.
4.4- Bu ihalede benzer iş olarak Resmi Gazetenin 29.12.2005 tarih ve 26038 sayılı nüshasında yayınlanan “YAPIM İŞLERİNDE İŞ DENEYİMİNDE DEĞERLENDİRİLECEK BENZER İŞLERE DAİR TEBLİĞ"indeki ; B–IV Grubu ve bu grupta yer alan yapım işlerine ait yapım ,onarım ve tadilat işleri benzer iş olarak kabul edilecek ve ihale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak Mühendislik veya Mimarlık Bölümleri; İnşaat Mühendisliğidir.
5 – İhale dokümanı Özel İdare Hizmet Binası Üstü 47800 Derik/MARDİN adresindeki Derik İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görülebilir ve aynı adresten temin edilebilir. İhale Dokümanı Bedeli 1.500,00 TL’ dır. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
6 – Teklifler 28.07.2009 Salı günü saat 15.00’e kadar Derik Hükümet Konağı 1.Kat Derik Kaymakamlığı Toplantı Salonu Derik /MARDİN adresindeki Derik İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Komisyonu Başkanlığına verilebilir. Posta ile veya iadeli taahhütlü olarak teklif verilemez ve bu şekilde gönderilen teklifler değerlendirilmeye alınmaz.
7 –İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3 ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen bedelin %3 ünden az oranda geçici teminat veren isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.
8 –İhale dokümanında belirtilmeyen hususlara bu ilan metninde yer verilmemiştir.
9- Derik İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, İçişleri Bakanlığı tarafından
çıkartılan ve 28 Nisan 2007 gün ve 26506 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan
Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğine tabidir. 4734 sayılı Kamu
İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet
İhale Kanununa tabi değildir. Ancak, İhaledeki yasak fiil ve davranışlar ile
cezalara ilişkin hususlarda, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu
İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun ilgili hükümleri
uygulanır
0 Yorum
Yorum Yap