Yapı Sektörünün Haber Portalı

Erdoğan’ın Lisesine Yurt Yapılması için Tarihi Yapılar Gözden Çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezun olduğu imam hatip lisesine yurt inşa edilmesi için tescilli yapıların bulunduğu alan seçildi. Korunması gereken kültür varlıklarının yapılacak yurt inşaatı için taşınmasına karar verildi.

Erdoğan’ın Lisesine Yurt Yapılması için Tarihi Yapılar Gözden Çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok iktidar mensubu ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un mezun olduğu, adı İstanbul İmam Hatip Lisesi’yken İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilen lise için dikkati çeken bir karara imza atıldığı anlaşıldı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; yurt Fatih Katip Muslahattin Mahallesi’ndeki hazineye ait alana inşa edilecek. Ancak kayıtlara göre, iki parsel halinde olan ve yurt inşaatına izin verilen alanda “Korunması gerekli kültür varlığı” olarak tescilli yapılar yer alıyordu. Bu alandaki tescilli yapıların başka alanlara taşınmasına karar verildiği ve ardından inşaata başlandığı öğrenildi. Kayıtlara göre, inşaata başlanan alanda korunması gereken kültür varlığı olarak kayıtlara geçen iki metruk ahşap ev bulunuyordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.