Yapı Sektörünün Haber Portalı

Depremzedelere Bağışlanacak Konutlara KDV İstisnası

Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV istinasının, afetzedelere bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetleri kapsadığını duyurdu.

Depremzedelere Bağışlanacak Konutlara KDV İstisnası

Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının deprem bölgesinde inşa edeceği hibe konutlarda KDV istisnası uygulamasını detaylandırdı.

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapan ve Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, KDV istinası; afetzedelere bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetleri kapsıyor.

Sözcü'de yer alan Reuters kaynaklı habere göre; işyeri, fabrika, alışveriş merkezi, cami, park, okul, hastane, sosyal tesis gibi konut niteliğinde olmayan yapıların inşası ile mevcut konutların tadil, bakım ve onarımına ilişkin mal ve hizmet alımları istisna kapsamında değerlendirilmeyecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

AFAD ile bağış protokolü zorunlu olacak
Meslek kuruluşlarının istisnadan faydalanılabilmesi için AFAD ile bağış protokolü imzalaması zorunlu olacak.

İstisna, kuruluşlara 31 Aralık 2024’e kadar yapılan teslim ve hizmetlere uygulanacak.

İnşa edilen konutların bu tarihten sonra bağışlanması istisna uygulamasını etkilemeyecek. Bu kuruluşlar istisnadan KDV mükellefi olup olmadığına bakılmaksızın yararlanacak.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.