Yapı Sektörünün Haber Portalı

BM'nin Gündemi İklim Değişikliği

BM Genel Kurulu'nda dün 192 ülkeden temsilciler İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir araya geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 64. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantılarının başlamasından bir gün önce düzenlenen zirvenin, şimdiye dek dünya liderlerinin katıldığı en büyük iklim değişikliği toplantısı olduğnu söyledi ve Kyoto Protokolü'nün

BM'nin Gündemi İklim Değişikliği
BM Genel Kurulu'nda dün 192 ülkeden temsilciler İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir araya geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 64. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantılarının başlamasından bir gün önce düzenlenen zirvenin,  şimdiye dek dünya liderlerinin katıldığı en büyük iklim değişikliği toplantısı olduğnu söyledi ve Kyoto Protokolü'nün yerini alacak yeni iklim değişikliğiyle mücadele anlaşmasının imzalanması için müzakerelerin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Zirvede konuşan Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, ülkesinin sera etkisi yaratan gazların atmosfere salımını önemli ölçüde azaltacaklarını açıkladı. Hu Jintao, "Karbondioksit (CO2) salımını 2020'ye kadar 2005'tekine nazaran önemli ölçüde azaltacağız. Yenilenebilir enerji ve nükleer enerjileri geliştireceğiz. Fosillerden elde edilmeyen enerjinin ülke tüketimindeki payını da 2020'ye kadar yüzde 15 civarında artıracağız" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir.