Kanal İstanbul’a ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nda çarpıcı detaylar yer aldı. Bakan Murat Kurum’un “gündemimizde yok” dediği proje için raporda Kanal İstanbul projesi kapsamındaki imar planlarına ilişkin bilgi verildi.
BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; projeye ilişkin 2025 hedeflerinde “Yenişehir Kanal İstanbul Projesi hazırlanacak” denilmişti. Ancak faaliyet raporunda bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığı aktarıldı. Buna gerekçe olarak da mahkeme kararları gösterildi.
Raporda şunlar denildi:
“Kanal İstanbul Projesi kapsamında Bakanlığımızca evvelce onaylanan 1., 2. ve 3. Etap İmar Planları, mahkeme kararları ile iptal edildiğinden, 2025 yılı içerisinde söz konusu üç etaba ilişkin imar planlarının yeniden onaylanması hedeflenmişti.
Ancak söz konusu imar planlarının iptaline ilişkin mahkeme kararları, üst mahkemelerce kaldırılmıştır. Bu nedenle söz konusu planlar yeniden yürürlüğe girdiğinden, bu etaplara ilişkin yeni plan yapma/onama gereği ortadan kalkmıştır.”
Reklam Goruntulenme Bolumu
“Gündemimizde yok” demişti
Bakan Murat Kurum, geçen yıl nisan ayında yaptığı açıklamada kendisine sorulan bir soru üzerine “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok. Olmadığını daha önce de söylemiştik” demişti. Kurum, Kanal İstanbul güzergâhındaki konut inşaatları için ise “Hiçbir bağlantısı yok. O konutlar daha önce seçim meydanlarında söz verdiğimiz, ev sahibi olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yapmış olduğumuz bir çalışma” ifadelerini kullanmıştı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap