- yapi.com.tr
- 14.10.2005
- GÜNDEM
- 2 okunma
Altınbeşik Mağarası’nı Köylüler İşletecek
Antalya’nın İbradı İlçesi’nde bulunan, içindeki göller, dikit ve sarkıtlarıyla görülmeye değer Altınbeşik Mağarası ve Milli Parkı’nı köylüler işletecek.
Antalya’nın İbradı İlçesi’nde bulunan, içindeki göller, dikit ve sarkıtlarıyla görülmeye değer Altınbeşik Mağarası ve Milli Parkı’nı köylüler işletecek. Antalya Çevre ve Orman İl Müdürü Mine Kara, mağaranın da içinde bulunduğu bin 156 hektar alanın Altınbeşik Mağarası ve Milli Parkı olarak ilan edildiğini söyledi.
Altınbeşik Mağarası’nın, göl, dikit ve sarkıtlarıyla dünyanın en ilginç mağaralarından olduğunu belirten Kara, mağaranın son yıllarda yerli ve yabancı turist akınına uğradığını kaydetti. Kara, bakanlığın kararıyla Altınbeşik Mağarası ve Milli Parkı’nın işletmesinin 10 yıllığına İbradı Belediyesi ile Ürünlü Köyü’ne verildiğini bildirdi.
Haberi sosyal medyada paylaşın.
0 Yorum
Yorum Yap