Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları’nda zeytin ağaçlarının sökümü jandarma eşliğinde sürerken yurttaşlar işlemin durdurulmasını ve iptali için Danıştay 8. Dairesine dava açtı.
Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre; Danıştay’a verilen son dilekçede; 23 Ekim’de aynı daireye verilen dava dilekçesinin 26 Kasım’da reddetmesi üzerine 10 Aralık’ta dava açıldığını ve yeniden dilekçe verildiği belirtildi. Dilekçede “Maden Kanunu’nun Geçici 45 inci Maddesinin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar” başlıklı düzenleyici işleminin Anayasa aykırılığı öne sürüldü ve davanın Anayasa Mahkemesine taşınmasını talep edildi.
Reklam Goruntulenme Bolumu
Anayasaya Mahkemesi'nin vereceği karara kadar da dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasını ve yargılama sonunda ise kararın iptaline karar verilmesi istendi.
Dilekçede, “Henüz verilen izinlere ilişkin davaları sonuçlanmamış olan Akbelen ormanında maden ocağı işletmesi başlamıştır. Genişlemeye engel olan zeytinler sökülerek, Akbelen orman sahasının tamamı cehennem çukuruna dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bunu durduracak olan tek karar dairenizin vereceği dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulması kararıdır.” denildi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
0 Yorum
Yorum Yap